ĐURIĆ: Međunarodna zajednica da izvrši pritisak na Prištinu

- Srbija u ponedeljak ide u Brisel sa spremnom strategijom, ali je spremna da razgovara o svim ključnim pitanjima za uređenje života na KiM - rekao je savetnik predsednika Srbije

  • 1

Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić izjavio je nakon sastanka državnog vrha da će Srbija tražiti od međunarodne zajednice da izvrši pritisak na Prištinu kako bi i ona, a ne samo Srbija, pristala na ustupke radi uspeha dijaloga u Briselu.

Nakon sastanka u Predsedništvu Srbije u Beogradu, Đurić je novinarima rekao da Srbija neće odustati od dijaloga, ali da traži formiranje zajednice srpskih opština i da smatra i da Priština mora da pristane na "teške ustupke" radi postizanja trajnog i održivog rešenja.

- Srbija u ponedeljak ide u Brisel sa spremnom strategijom, ali je spremna da razgovara o svim ključnim pitanjima za uređenje života na Kosovu i Metohiji - rekao je Đurić posle sastanka predsednika Srbije Tomislava Nikolića, predsednika i potpredsendika Vlade Ivice Dačića i Aleksandra Vučića i ministra ekonomije Mlađana Dinkića.

(I. M. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ralexic

    1. mart 2013 | 18:39

    STA SE DJURICU PRENAMAZETE VISE.JEREMIJA I BORKO SU VAM PRIPREMILI TEREN OSTAJE SAMO DA POTPISETE PRIZNANJE KOSOVA.DOSTA VISE JALOVIH STRATEGIJA KAD SE ZNA ISHOD.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA