RAT DS-SNS U SRBOBRANU: Ko prebija i teroriše građane?

DS i SNS se međusobno optužuju za prebijanje i terorisanje građana Srbobrana uoči drugog kruga dopunskih pokrajinskih izbora

  • 1

Pokrajinski odbor Demokratske stranke saopštio je da u Srbobranu nepoznate osobe i aktivisti SNS prebijaju građane i aktiviste DS, a naprednjaci odgovaraju kontraoptužbama da demokrate tuku građane.

DS je u saopštenju naveo da je pretučeno više od 20 osoba, i dodao da "iz džipova beogradskih i somborskih registarskih oznaka istrčavaju nepoznata lica sa pendrecima i napadaju građane na ulicama".

- U Turiji su aktivisti SNS sa četiri automobila opkolili aktiviste DS i napali ih metalnim palicima. Prilikom napada teško je povređen Goran Velicki, koji je dobio udarac u glavu i izgubio svest, nakon čega je prebačen u bolnicu u Vrbasu - piše u saopštenju.

U istom napadu povređen je i predsednik grupe građane Ilija Gazepov i zbog srčanih smetnji takođe je prebačen u bolnicu, tvrde u DS.

SNS: DS TERORIŠE GRAĐANE SRBOBRANA!

Srpska napredna stranka optužila je DS da njihovi funkcioneri i aktivisti tuku i maltretiraju građane Srbobrana koji ne uzimaju stranačke materijale DS i koji odbijaju da prime njihove "poklone".

- Upozoravamo građane da postoje informacije da isti ti koji im prete i koji ih maltretiraju izlaze iz skupocenih džipova i automobila koji pripadaju organima pokrajinske Vlade - naveo je SNS u saopštenju.

SNS je zatražio od nadležnih državnih organa da hitno ispitaju sve okolnosti i privedu pravdi odgovorne kako bi se zaštitili građani i "prestao teror DS".

U Srbobranu će sutra biti održan drugi krug dopunskih pokrajinskih izbora, kada će građani birati između kandidata SNS i DS.

DS: SNS DA DOKUMENTUJE BESMISLENE OPTUŽBE 

Sa druge strane, DS tvrdi da vozila o kojima SNS govori nisu njihova i poziva ovu partiju da za svoje tvrdnje da dokaze.

- Pozivamo nadležne organe da hitno izađu u javnost sa informacijom da li su privedena lica koja su danas napadala građane Srbobrana i da li su postupili po prijavama građana u kojima su policiji dati podaci o registarskim oznakama i opisi lica i događaja. Jedno je sigurno, Vlada Vojvodine nema vozila registarskih oznaka BG 270 RA, BG 409 ŠT, BG 560 EK, SO 023 ŽN i od suštinske je važnosti da hitno saznamo identitet vlasnika vozila i beogradske nalogodavce današnjeg sramnog masakra na ulicama Srbobrana, Turije i Nadalja. Svi napadi na aktiviste DS su prijavljeni policiji, a dvoje aktivista je zatražilo i medicinsku pomoć, što je takođe dokumentovano. Istine radi, tražimo od SNS da dokumentuje svoje besmislene optužbe da su batinaši izlazili iz vozila Vlade Vojvodine, ukoliko im vreme dozvoljava da pendreke nakratko zamene olovkama, a laži istinom. Današnja dešavanja su samo još jedna ilustracija da nije dovoljno skinuti bedž sa likom bivšeg šefa sa revera i promeniti srednje slovo u imenu stranke, bivši radikali ostaju verni svojim starim navikama. Patroliranje ulicama i prebrojavanje i zastrašivanje građana jedna je od tih navika - navodi se u sopštenju DS.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA