DRAGOJEVIĆ: Čast mi je da budem poslanik SPS!

- Predsednik IO SPS i šef poslaničke grupe Branko Ružić mi je nagovestio da bih mogao da postanem poslanik umesto nekoga. Ne znam kada bi to moglo da se desi, ali ako mi to i zvanično predlože, sa zadovoljstvom ću prihvatiti - kaže filmski reditelj

  • 4

Filmski režiser Srđan Dragojević biće novi poslanik Socijalističke partije Srbije u Skupštini Srbije. Autor kultnih filmova "Lepa sela lepo gore" i "Mi nismo anđeli" u poslaničke klupe ulazi kako bi pojačao redove socijalista, pošto je bio 55. na izbornoj listi koalicije SPS-PUPS-JS na parlamentartnim izborima u maju prošle godine.

- Rukovodstvo stranke najozbiljnije je razmatralo da Srđan uđe u poslaničke klupe. On bi u parlament ušao umesto nekog od poslanika SPS, koji bi trebalo da uskoro ode na neku funkciju jer bi ostanak u parlamentu predstavljao sukob interesa. Ovih dana obavićemo razgovor sa Dragojevićem jer verujemo da će pojačati našu poslaničku grupu - kaže neimenovani sagovornik dnevnog lista "Alo".

On dodaje da je Dragojević u partiji već dokazao da ima afinitet da se ozbiljnije bavi politikom.

- Srđan je na sednicama GO SPS-a, čiji je član, pokazao da je vrlo kreaitivan i sposoban da daje sugestije i predloge i kada su u pitanju neke životne stvari koje nemaju veze sa profesijom kojom se bavi - priča naš izvor iz vrha socijalista.

Lider SPS Ivica Dačić je na kongresu te partije 2010. godine predstavio Dragojevića članovima GO kao jednog od ljudi koji bi trebalo da pomognu u reformi partije. Malo je poznato da saradnja Dačića i Dragojevića datira još iz devedesetih godina, kada su obojica kao novinari sarađivali u listu "Student", tako da ova odluka i nije previše šokirala Dačićeve kolege, koji su to ocenili kao potez pragmatičnog i praktičnog čoveka.

Navode o skorom angažmanu u skupštini potvrdio je i sam Dragojević.

- Predsednik IO SPS-a i šef poslaničke grupe Branko Ružić mi je nagovestio da bih mogao da postanem poslanik umesto nekoga. Ne znam kada bi to moglo da se desi, ali ako mi to i zvanično predlože, sa zadovoljstvom ću prihvatiti - kaže proslavljeni reditelj.

(M. S. / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki

    2. mart 2013 | 23:22

    Od ovog kvazi rezisera nista vise ne moze da me iznenadi. Estrada u skupstini i skupstina na estradi

  • johnny

    3. mart 2013 | 00:33

    Neka me neko ispravi ako gresim DS+OTPOR+JUL+G17+SPS Pa ovo je sjajna usteda, jedan poslanik za sve

  • GoranM

    3. mart 2013 | 01:17

    Jajce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA