KOSTREŠ: Mogući republički izbori ove godine

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine smatra da ima više razloga za prevremene republičke izbore, ali ne i za pokrajinske

  • 0

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš smatra da ima više razloga za prevremene republičke izbore, ali ne i za pokrajinske. On ocenjuje da bi razlika u snazi koalicionih partnera mogla izazvati vanredne izbore u Srbiji do kraja godine.

Navodeći da u Srbiji postoji drugačiji odnos političkih snaga u odnosu na vreme kad je ova Vlada formirana, Kostreš je kazao da bi "ta razlika u snazi koalicionih partnera" mogla izazvati nove izbore.

- Izbore bi moglo da izazove i dobijanje ili nedobijanje datuma pregovora sa EU, katastrofalna ekonomska situacija i mnogo drugih uzroka - rekao je Kostreš u intervjuu Tanjugu, izrazivši uverenje da do novog izlaska na birališta može doći do kraja godine.

Kostreš je pozdravio borbu protiv korupcije, koju sprovodi nova republička Vlada, ali je naveo da će konačna ocena te borbe moći da bude data tek onda kada procesi dobiju sudske epiloge.

Povodom zalaganja opozicionih stranaka u Vojvodini za nove pokrajinske izbore, Kostreš je kazao da ne vidi razlog zašto bi ti prevremeni izbori bili organizovani, osim "ukoliko ne dođe do nekih vanrednih okolnosti".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA