DS: Odabrani predsednici i članovi okružnih odbora

  • 0

U Demokratskoj stranci održani su neposredni izbori za predsednike i članove 23. okružna odbora u Srbiji, na kojima su prvi put direktno birani predstavnici koji će sprovoditi politiku stranke i zastupati interese građana u Predsedništvu DS, izjavio je generalni sekretar stranke Balša Božović.

On je, u pisanoj izjavi medijima, naveo da je juče na 181. biračkom mestu, više od 52.000 članova DS prvi put direktno biralo svoje predstavnike koji će u Predsedništvu DS i okružnim odborima zastupati interese građana iz regiona i sprovoditi politiku stranke.

Demokrate očekuje i Skupština Pokrajinskog odbora za Vojvodinu, koja će biti održana 9. marta, nakon koje će 10. marta članovi DS iz Vojvodine na neposrednim izborima birati svoje predstavnike, koji će biti članovi Predsedništva DS - naveo je on.

U saopštenju se ističe da je Demokratska stranka jedina stranka u Srbiji koja na ovaj način, direktnim izjašnjavanjem svih članova, bira svoje organe.

Božović je objasnio da će finalni korak u potpunoj reformi ove stranke biti Radna skupština, 17. marta u Beogradu, na kojoj će građanima i javnosti biti predstavljen Program DS za izlazak iz krize.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA