Krivokapić: Smena Ugričića je obračun sa pokojnim Đinđićem

Za predsednika crnogorskog parlamenta Ranka Krivokapića smena direktora Narodne Biblioteke Srbije predstavlja još jedan od obračuna sa pokojnim premijerom Zoranom Đinđićem

  • 0

Predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić izjavio je da smenjivanje direktora Narodne biblioteke Srbije Sretena Ugričića i hajka protiv Foruma pisaca u Beogradu predstavljaju "još jedan obračun sa pokojnim Zoranom Đinđićem".

- Da parafraziram pesnika Hajnriha Hajnea o paljevini knjiga “ tamo gde sad proteruju pisce, uskoro će proterivati mnoge druge. I zato mi je teško zbog sudbine koja je zadesila gospodina Ugričića. No, to je još jedan od obračuna sa pokojnim Zoranom Đinđićem", rekao je Krivokapić za novosadski "Dnevnik".

On je ocenio i da “slučaj Nikolaidis" predstavlja primer kako se po metodu kardinala Rišeljea "dajte mi bilo koju rečenicu iz bilo koje knjige i poslaću autora na vešala", vodi obračun sa slobodom stvaralaštva i misli.

Podsetimo, Ugričić je smenjen zbog potpisivanja peticije podrške Andreju Nikolaidisu, autoru spornog teksta o eksplozivu u Banjaluci.

(Izvor:Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA