Jeremić: Nemačka još bez stava o kandidaturi Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić saopštio je, nakon razgovora sa nemačkim kolegom Gvidom Vesterveleom, da još nije moguće predvideti stav Nemačke u vezi sa članstvom Srbije u EU

  • 0

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić istakao je u Minhenu, nakon razgovora sa šefom nemačke diplomatije Gvidom Vesterveleom, da Nemačka još nije odredila kako će se postaviti na sledećem sastanku ministara spoljnih poslova EU u vezi sa statusom kandidata za Srbiju.

- Međutim, kakva god bude bila odluka, važno je zadržati stabilnost u odnosima. Bitno je zadržati visok nivo komunikacije i angažovanosti - podvukao je on, dodajući da u ovom trenutku nije moguće reći ili predvideti kakva će biti odluka Nemačke.

On je podsetio da će sledeći sastanak šefova diplomatija EU biti održan 28.februara.

- Bićemo u intenzivnoj komunikaciji ministar Vestervele i ja, kao i sa svim ministrima spoljnih poslova. Mislim da svi imaju najbolju volju da se postigne najbolje moguće rešenje. Daleko smo od toga da se u ovom trenutku može reći kakva će odluka biti - ukazao je Jeremić.

On je dodao da je sa Vesterveleom razgovarao i o bilateralnim odnosima dve zemlje, kao i aktuelnoj situaciji u svetu, posebno o stanju na Bliskom istoku, koje je bila dominantna tema poslednjeg dana minhenskog skupa.

Telegraf.rs/ Izvor: Tanjug

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA