Poslanici Merkelove proveravaju Srbiju iz minibusa!

Delegacija najmoćnije vladajuće nemačke partije CDU od 18. marta će boraviti u poseti Srbiji gde će želeti da se na licu mesta uvere u ispunjavanje briselskih dogovora ključnih za dobijanje datuma

  • 1

Grupa poslanika vladajuće nemačke CDU posetiće našu zemlju 18. i 19. marta kako bi se uverila u ispunjavanje briselskih dogovora, presudnih za dobijanje datuma pregovora

Delegacija koju čine poslanici najmoćnije vladajuće nemačke partije, Hrišćansko-demokratske unije (CDU) kancelarke Angele Merkel, od 18. marta će boraviti u poseti Srbiji kako bi na licu mesta proverili da li Beograd primenjuje sporazume s Prištinom.

Kako bi dobili informacije iz "prve ruke", poslanici Bundestaga će ih skupljati na terenu, krstareći po Srbiji minibusom!

Prema saznanjima, poslanici će prvo doći u Prištinu, odakle će minibusom poći put Beograda jer žele da prođu administrativne punktove i razgovaraju s lokalnim stanovništvom.

Po dolasku poslanika CDU u Beograd planirano je da se sastanu sa srpskim premijerom Ivicom Dačićem, prvim potpredsednikom Aleksandrom Vučićem i potpredsednicom Vlade za evropske integracije Suzanom Grubješić.

Poseta nemačkih zvaničnika ugovorena je u Berlinu tokom poslednje posete srpske delegacije, koju su činili prvi potpredsedni Vlade Aleksandar Vučić, potpredsednica Suzana Grubješić i predsednica Odbora za evrointegracije Milica Delević.

Nakon posete poslanika Bundestaga, u Srbiju dolazi i delegacija predstavnika francuskog parlamenta.

Nakon ovih poseta i izveštaja Evropske komisije i komesarke za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, koji se očekuje sredinom aprila, Nemačka će doneti odluku o početku pregovora sa EU.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beretka

    6. mart 2013 | 10:53

    Racunamo kao da nam dolazi Hitler u poseti ma njoj cemo mi jedan traktor obezbediti da malo bolje uvidi stanje u Srbiji .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA