Nikolić posthumno odlikovao Čaveza

Ordenom Republike Srbije na lenti preminuli predsednik Venecuele odlikovan je zbog zasluga u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Venecuele

  • 5

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić posthumno je danas odlikovao ordenom Republike Srbije na lenti predsednika Venecuele Uga Čaveza, koji je preminuo sinoć.

- Preminuli predsednik Venecuele orden je dobio za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Bolivarske Republike Venecuele - stoji u saopštenju iz kabineta predsednika Srbije.

U saopštenju Kabineta predsednika Republike navodi se i da će Srbiju na sahrani predsednika Venecuele Uga Čaveza predstavljati Oliver Antić u svojstvu specijalnog izaslanika predsednika Srbije.

Tomislav Nikolić i premijer Ivica Dačić uputili su saučešće porodici predsednika Venecuele Uga Čavesa, rukovodstvu i narodu Venecuele.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    6. mart 2013 | 15:58

    Tu nezna da ode nikokic na sahranu..takvom coveku koji je stitio i pomagao Srbiji gde moze da izpostuje.. da ga zovu iz EU ili SAD bukvalno bi odleteo tog trena.. treba nase prijatelje u svetu da postujemo i prijateljstvo da negujem..da pokazemo narodu takve vazne i bogate zemlje da nisu sami u borbi protiv totalitarnog kapitalizma. Kao sto nam je cavez pokazao da nismo sami u borbi za kosova i protiv okupatorskih sila koje nas muce. Pocivajte u miru gosp. Cavez.

  • Mile

    6. mart 2013 | 16:51

    Vuče, molim te ubuduće idi na Google translate, prevod sa srpskog na srpski. Svaki put se namucim pri čitanju tvojih komentara.

  • Драган (Добој)

    6. mart 2013 | 17:19

    Чавез је био искрени пријатељ Срба и то одликовање је најмање што Србија може учинити за њега. Нека почива у мири, његово име је већ заузело своје мјесто у историји.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA