Skupština u sredu, čeka se SPO

Vanredna sednica srpskog parlamenta zakazana za 8. februar, ali se ne zna da li će imati većinu za rad

  • 0

Prva vanredna sednica Skupštine Srbije u 2012. godini zakazana je za sredu, 8. februar, ali se ne zna da li će imati i većinu potrebnu za rad i odlučivanje.

Razlog je najava Srpskog pokreta obnove da poslanici te stranke neće učestvovati u radu skupštinske većine dok se ne razreše državnih funkcija članovi SPO-a Srđan Srećković i Sanja Čeković.

Predsednica republičkog parlamenta Slavica Ðukić Dejanović uverena je, međutim, da će poslanici SPO-a učestvovati u radu Skupštine i glasati o aktima koji se nalaze na dnevnom redu sednice, zakazane na predlog Vlade Srbije.

- Pocenjujem da će svi poslanici dati svoj doprinos radu parlamenta - izjavila je Ðukić Dejanović za Tanjug, podsetivši da se na dnevnom redu nalaze kadrovska rešenja o Visokom savetu sudstva i Veću tužilaca.

SPO je ranije saopštio da posanici te stranke neće učestvovati u radu skupštinske većine dok se ne obustavi "orkestrirana kampanja" protiv te stranke i dok ne razreše državnih funkcija Srećković i Čekovićeva.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA