VELJOVIĆ: Nisam imao problema sa Dačićem

Prioritet policije će, kako ja najavio ponovo izabrani direktor, biti borba protiv kriminala i korupcije, a rezultate ispitivanja 24 sporne privatizacije očekuje do kraja godine

  • 0

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da sa premijerom Srbije i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem nikada nije imao problema.

- To što je neko van direkcije policije, van Ministarstva unutrašnih poslova, a možda i u okviru ministarstva pokušao da pravi veštački sukob, to je problem tih ljudi i to će vrlo brzo isplivati - kazao je Veljović na prvoj konferenciji za medije nakon što je ponovo izabran na funkciju direktora policije i povodom 8. marta prisutnim novinarkama uručio ruže.

Upitan o spekulacijama da je bilo političkih pritisaka u vezi s izborom direktora policije, on je istakao da na njega nije bilo nikakvih pritisaka, a da on sam sigurno nije pokušavao da lobira u vezi sa bilo čim.

Veljović je izjavio da će prioritet i njega kao direktora policije i Ministarstva unutrašnjih poslova u narednom periodu biti borba protiv kriminala i korupcije, kao i da odbegli narko-bos Darko Šarić bude priveden pravdi.

On je dodao da se za Šarićem intenzivno traga, da postoje određena saznanja i napredak, ali da ne želi da o tom slučaju ništa prejudicira.

Veljović je naveo da je prioritet i rad na ispitivanju 24 sporne privatizacije i da očekuje da ti predmeti budu završeni do kraja godine. On je rekao da je policija preuzela obavezu ispitivanja tih privatizacija i poručio da u tom radu neće biti pošteđenih ni privilegovanih.

Veljović je poručio da je njegova obaveza i da će nadalje na tome raditi na depolitizaciji policije i da ona bude što više odvojena od politike.

On je naveo da će policija raditi po zakonu, a novinarima da će se potruditi da saradnja bude podignuta na još viši nivo i da će policija uvek biti otvorena za javnost jer nema šta da krije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA