DRECUN: Očekujem dodatni pritisak na Srbe iz Brisela

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je da će Ketrin Ešton tokom sutrašnjeg sastanka sa državnim vrhom Srbije vršiti dodatni pritisak kako bi napravili kompromis, koji je neprihvatljiv

  • 1

Milovan Drecun očekuje da će Ketrin Ešton tokom sutrašnjeg sastanka sa državnim vrhom Srbije u Briselu izvršiti dodatni pritisak da Srbija napravi kompromis.

- Očekujem da će Ketrin Ešton izvrštiti dodatni pritisak na našu delegaciju da napravi kompromis, koji za nas nije prihvatljiv, jer mi ne možemo da idemo ispod onoga što smo definisali rezolucijom Narodne skupštine i platformom koju je usvojila Vlada -  izjavio je predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun za Radio Beograd 1.

Takvo rešenje, prema njegovom mišljenju, ne bi bilo ni održivo ni zakonito, niti bi ga prihvatio srpski narod na Kosovu i Metohiji.

- Čak i kad bi bilo postignuto, to rešenje ne bi moglo da se realizuje u praksi - kazao je Drecun.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić otputovaće sutra u Brisel, gde će se sastati s Ketrin Ešton kako bi se našlo rešenje za zastoj u pregovorima u vezi sa formiranjem zajednice srpskih opština na Kosovu.

Ketrin Ešton će sledeće sedmice otputovati i u Prištinu da bi o tom pitanju razgovarala i s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem.

Potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić izjavila je danas da Srbija ima velike šanse da u junu dobije datum za početak pregovora sa EU, ali ako se to ne dogodi, to neće biti "pitanje života i smrti".

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA