RUŽICA ĐINĐIĆ: Ne smeta mi poređenje Zorana i Vučića

- Ako ova vlada bude ostvarila Zoranovu viziju evropske, građanske i moderne Srbije, treba da dobije počast - smatra supruga pokojnog premijera, i dodaje da joj ne smeta poređenje delovanja Aleksandra Vučića sa Đinđićevom energijom

  • 9

Ružica Ðinđić, supruga pokojnog premijera Zorana Ðinđića, smatra da je proteklih deset godina, koliko je prošlo od njegovog ubistva, za Srbiju i njene građane izgubljeno vreme, ali da će, ako Srbija dobije datum za početak pregovora sa EU, to biti potvrda Zoranovog rada na evropskoj budućnosti.

- Izgubljena je cela decenija, jer se nismo pomerili ka onome što je Zoran govorio i kako je želeo da vidi Srbiju. Ali evo, sad smo u nekom pokušaju formalizacije onoga što je Zoran govorio. Ako se to desi i ako dobijemo datum za početak pregovora za članstvo u EU, biće to potvrda samom Zoranu Ðinđiću, potvrda njegovog rada na evropskoj slici srbijanske budućnosti - rekla je Ružica Ðinđić.

Na pitanje da li veruje u dobijanje datuma uprkos teškim pregovorima Beograda i Prištine o kosovskom pitanju, ona kaže da deli očekivanja svih građana Srbije i, da nema nadu, ne bi živela u njoj.

- Svakako da očekujem, jer to je lično moja budućnost, to je budućnost moje dece. Moja ćerka ove godine završava fakultet, a sin je na početku studija. Kao što je brzo prošlo ovih deset godina, ubrzo će doći vreme da oni traže posao. Ako nemaju perspektivu, ne znam da li će moći da prežive i da žive u svojoj zemlji - navodi Ružica Ðinđić.

Ona kaže i da bi pozdravila rad ove vlade.

- Rekla sam vam svoja očekivanja, mene kao građanina, majke dvoje dece, udovice pokojnog premijera, koji je položio svoj život verujući u viziju evropske, građanske i moderne Srbije. Ako ova vlada bude ostvarila tu Zoranovu viziju Srbije, treba da dobije počast - smatra ona.

Komentarišući ocene dela intelektualne elite koja poredi delovanje Aeksandra Vučića s energijom i pragmatičnošću Zorana Ðinđića, što je pojedincima u DS zasmetalo, Ružica Ðinđić kaže da njoj to ne smeta.

- Meni to ne smeta. Ako on dnevno radi 15-16 sati i predan je poslu, znači da ima dobru inspiraciju i dobar model - kaže Ružica Đinđić.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LAVINIJA

    12. mart 2013 | 09:27

    .SRBIJA JE DJINDJICEVOM SMRCU IZGUBILA NADU,A TO JE JEZIVIJI GUBITAK NEGO STO MI TO POIMAMO.AKO MOZE DA NAS VIDI SIGURNO JE ZGROZEN OVIM SADASNJIM PRIZOROM DEZORIJENTISANE KULOVGRADJANSKE SRBIJE.SECAM SE SVOJIH STARIH PROFESORA KOJI SU ZA NEKE DJAKE GOVORILI'ALI ON SE SIROMA"TRUDI..." PA MU ZATO DAVALI BOLJU OCENU.VAZNI SU REZULTATI I KOLIKO CEMO BITI SECNI I PONOSNI DA IH OSTVARIMO BITNO JE DA NA CILJ NE STIGNEMO POSTIDJENI,PONIZENI .I DA ZA KOJU GODINU NE PUSTAMO BRADU ,BRKOVE I STAVLJAMO NAOCARI DA NAS NE BI PREPOZNALI ONI KOJE SMO SPASILI I UVELI U SVETLU BUDUCNOST... .

  • srdjo

    12. mart 2013 | 10:11

    Bombardovanje je bila potvrda Zoranovog "rada"!!!

  • šumadinac

    12. mart 2013 | 09:46

    dosta molim vas sa tom retorikom i tim preuvelicavanjima zoranovih misli dali mislite da mi obicni gradjani nemamo vizije i misli vec samo on a to sto je izgubljena decenija upitajte se vi iz ds-a sto je izgubljena a nije vreme samo izgubljeno nego i mnogo novaca je zalutalo pusti te nas da zivimo i da radom nadoknadimo sto ste vi zagubili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA