Rezolucija LDP o Ðinđiću u Skupštini

Jovanovićevi liberali od parlamenta traže da u utvrđivanju istine o političkoj pozadini atentata na Đinđića ne bude pojedinaca i grupa koji su iznad zakona i pravde

  • 2

U Skupštinu Srbije danas je stigao predlog rezolucije o obavezi utvrđivanja svih okolnosti pripreme i izvršenja ubistva premijera Zorana Ðinđića, koju je podnela Liberalno-demokratska partija, a kojom bi se republički parlament obavezao na podršku utrđivanju političke pozadine atentata.

U predlogu se insistira da u utvrđivanju te istine ne bude pojedinaca i grupa koji su iznad zakona i pravde.

LDP je predložila da u rezoluciji bude navedeno i da Skupština Srbije smatra nedopustivom praksu da bilo koji nosilac političke stranačke ili javne funkcije ostane pošteđen građanske obaveze da pred policijom i pravosuđem odgovori na sva pitanja koja opterećuju zemlju i društvo u vezi s političkom pozadinom ubistva Ðinđića.

Kako se navodi u dokumentu koji su liberali predstavili na sednici Glavnog odbora održanoj u nedelju, država neće moći da se izgradi kao moderna i sigurna zajednica sve dok puna istina ne bude utvrđena.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gane

    12. mart 2013 | 15:51

    ceda smrka canak duva...da te bog sacuva..

  • ДАШОНИ

    12. mart 2013 | 15:30

    ЛДП- ЛАВ - СРАМОТА СРБИЈЕ И САД КАД НИСТЕ УСПЕЛИ ОДВОЈЕНО ЛДП- ЛСВ САД УКИДАТЕ И ЈЕДНУ И ДРУГУ СТРАНКУ ДА БИ СЕ УДРУЖИЛИ У НОВУ СТРАНКУ ИЛИ "ЗЛОЧИНАЧКУ ДРУЖИНУ"" КОЈОЈ ЈЕ НАЈВЕЋИ ПРИПРИТЕТ УНИШТЕЊЕ СРБИЈЕ ПРОКЛЕТНИЦИ ИЗДАЈНИЧКИ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA