Evropski parlament odao poštu Zoranu Ðinđiću

Smrt ovog vizionara i proevropskog državnika bio je ogroman gubitak za čitavu Evropu, saopštila je kancelarija izvestioca EP za Srbiju Jelka Kacina

  • 4

Evropski parlament danas je na početku plenarnog zasedanja odao poštu premijeru Srbije Zoranu Ðinđiću, koji je ubijen pre  deset godina.

Predsednik EP Martin Šulc izrazio je nadu da će Ðinđićevo nasleđe inspirisati sadašnju generaciju srpskih političara da nastave njegovim putem evropskih integracija i regionalnog pomirenja.

- Danas, dok je Srbija na korak od početka pregovora o članstvu u EU, mi u Evropskom parlamentu želimo da se setimo gospodina Ðinđića i izrazimo svoje veliko poštovanje za ovog izvanrednog srpskog državnika - istakao je Šulc u obraćanju poslanicima.

Navodeći da je kao premijer Ðinđić vodio odlučnu politiku reformi i zalagao se za integraciju Srbije u Evropu, Šulc je rekao da je smrt "ovog vizionara i proevropskog državnika bio ogroman gubitak za čitavu Evropu", saopštila je kancelarija izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Jelka Kacina.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA