Nikolić udario temelj Karićevom šoping centru

Poslednjeg dana svoje dvodnevne posete Belorusiji, predsednik Srbije Tomislav Nikolić postavio je kamen temeljac šoping centru, koji gradi "BK grupa" porodice Karić

  • 15

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić iskoristio je poslednji dan dvodnevne posete Belorusiji da porazgovara sa tamnošnjim privrednicima, ali i da postavi kamen temeljac šoping molu Bogoljuba Karića u Minsku.

On je, kako prenosi agencija BeITA, prisustvovavo svečanosti povodom početka izgradnje trgovinskog centra "Svetionik Minska".

Reč je o velikom građevinskom projektu koji u centru glavnog grada Belorusije realizuje holding kompanija "BK grupa" srpske porodice Karić. Kopleks od 200.000 kvadrata, pored tržnog centra, obuhvata stambene zgrade i poslovni prostor.

Nikolić je tom prilikom izjavio da je belorusko-srpska saradnja u građevinarstvu obećavajuća, čemu svedoči i projekat "BK grupe" u Minsku. On je takođe pozvao beloruske privrednike da ulažu u Srbiju, poručivši im da je on garant za sigurnost njihovih investicija.

- Belorusija može da bude primer srpskoj ekonomiji i predstavnici srpske privrede treba da koriste ekonomske mogućnosti koje im pružaju potpisani bileteralni sporazumi. Građvinski projekti su velika šansa za izvoz naših proizvoda - naveo je Nikolić.

Beloruski ministar arhitekture i građevinarstva Antonij Nikasov ocenio je da je "Svetionik Minska" simbol belorusko-srpskog prijateljstva u investicijama i politici i izrazio nadu u buduću obostarnu saradnju.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA