BAČEVIĆ: Nisam nudio kosovske rudnike Amerikancima

Ministar rudarstva, prostornog planiranja i prirodnih resursa objasnio je da je u ime Vlade Srbije potpisao protokol o saradnji sa konzorcijumom u čijem sastavu su velike i veoma uticajne kompanije iz Ilinoisa

  • 1

Ministar rudarstva, prostornog planiranja i prirodnih resursa Milan Bačević izjavio je da nikada nije nudio kosovske rudnike Amerikancima.

- Ja sam samo još jedna od medijskih žrtava. Ali na to se ne obazirem, znam da radim pravu stvar, znam da su državi potrebni prostorni planovi, projekti. Zato sam sa ovom vladom napravio dobru komunikaciju sa Rusijom, Kinom, a sada i sa državom Ilinois - kazao je Bačević.

On je objasnio da je u ime Vlade Srbije potpisao protokol o saradnji sa konzorcijumom u čijem sastavu su velike, moćne i veoma uticajne kompanije iz Ilinoisa, a tim kompanijama će se omogućiti učešće na velikim projektima u Srbiji pod uslovima koji važe i za druge svetske investitore koji se budu prijavljivali na tenderima.

- Jasno im je predočeno da Srbija hoće da sačuva svoje prirodne resurse. Veliko interesovanje su pokazali za energetiku, obnovljive i klasične izvore energije, zatim za visokosofisticirane tehnologije, za geologiju, rudarstvo, istraživanja, plasiranje njihovih tehnologija za preradu određenih metala, južni krak "Južnog toka" - rekao je Bačević.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA