Ketrin Ešton razgovarala sa Jahjagom i Tačijem

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost tokom posete Prištini razgovarala o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine i pripremama za sledeći sastanak koji je najavljen za 20. mart

  • 0

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton sastala se danas s političkim predstavnicima Prištine.

Ona je u Prištinu doputovala sinoć, a danas je razgovorala s kosovskom predsednicom Atifete Jahjagom i premijerom Hašimom Tačijem o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine i pripremama za sledeći sastanak koji je najavljen za 20. mart.

Tači je posle sastanka izjavio da se dijalog Beograda i Prištine nalazi u završnoj fazi i da je optimista što se tiče postizanja sporazuma o normalizaciji odnosa.

On je izjavio i da zajednica srpskih opština neće imati izvršni i zakonodavni mandat, naglasivši da je optimista i da se stvari kreću u "potrebnom pravcu".

- Očekujemo da će Beograd biti pragmatičniji prema Kosovu i da će priznati de fakto situaciju na terenu - rekao je Tači.

Predsednica Jahjaga je posle razgovora izjavila da je dijalog Beograda i Prištine jedini način za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije, ali se njime ne otvaraju pitanja koja se odnose na status, niti ona koja bi mogla da ugroze ono što je do sada ostvareno u odnosima sa međunarodnom zajednicom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA