JERKOV: Potrebni vanredni izbori

Potparol DS-a Aleksandra Jerkov izjavila je da rekonstrukcija vlade nije dovoljna, a da su Srbiji neophodni vanredni izbori i korenita promena politike

  • 12

Demokratska stranka i danas je zatražila raspisivanje vanrednih izbora, ocenivši da rekonstrukcija vlade ne može izvući zemlju iz situacije u kojoj se nalazi i ukazala na izjave predstavnika državnog vrha koji različito govore o pregovorima koji se vode u Briselu.

Portparol demokrata Aleksandra Jerkov rekla je da situacija u vezi sa pregovorima sa Prištinom i činjenica da svi govore različito DS utvrđuju u stavu da nikakva rekonstrukcija vlade ne može da poboljša stanje u zemlji već korenita promena politike i vanredni izbori.

- Demokratska stranka zahteva od predsednika Srbije, premijera i prvog potpredsednika vlade da kažu da li su prisustvovali istom sastanku u Briselu, jer su izašli sa različitim izjavama o tome šta se dešavalo, a i danas svakodnevno menjaju izjave - rekla je Jerkov.

Prema njenim rečima, "lažima i prevarama" se ne može voditi zemlja, posebno ne u Evropsku uniju, kao što se ne mogu štititi ni interesi građana na Kosovu.

Vlada nema kapacitet i stručnost da rešava ozbiljna pitanja u zemlji

Ona smatra da je to potvrda onoga što demokrate govore, a to je da vlada nema kapacitet, stručnost i sposobnost da reši nijedno ozbiljno pitanje u zemlji.

Sa tom ocenom složio se i poslanik DS Goran Bogdanović, nekadašnji ministar za Kosovo i Metohiju, koji je naveo da je ta poslanička grupa u skupštinskom Odboru za Kosovo zatražila da se premijer Ivica Dačić najdalje za 14 dana obrati parlamentu i saopšti šta je prava istina i šta se uopšte dogovorilo u Briselu.

On je podsetio da se DS zalagala za dijalog i naglasio da je i dalje pri tom stavu, jer se samo dijalogom mogu rešiti problemi pa ga zato treba nastaviti.

Bogdanović je naveo nedavne izjave premijera i predsednika Srbije koji su rekli da su građane Srbije lagali 10 godina da je Kosovo deo Srbije kao i da je Priština popustila, ali se ne zna u čemu i zato građani to tumače svako na svoj način.

- Zahtevamo da predsednik i premijer saopšte istinu građanima - rekao je Bogdanović.

Problem blokade DS-a će uskoro biti rešen

Govoreći o blokadi računa DS u narednim danima biti rešena, jer nije u pitanju novac, već problem sa garancijama za otplatu kredita.

Jerkov je na konferenciji za novinare u sedištu stranke rekla da DS mesečno ima primanja od 24 miliona dinara po raznim osnovama, a da je rata za kredit 11 miliona dinara.

- Problem sa garancijama za otplatu kredita, a ne novac, biće rešen u narednim danima - uverena je Jerkov.

Obnovljen zahtev za zabranu SNP "Naši"

Ona je, takođe, rekla da je obnovljen zahtev DS da se zabrani rad pokreta SNP "Naši", pošto je taj pokret u nekoliko gradova Srbije lepio plakate na kojima je ubijeni premijer i predsednik DS Zoran Ðinđić prikazan u negativnom kontekstu.

Na pitanje da li je stigao bilo kakav odgovor od Ustavnog suda Srbije, od koga su zahtevali da kažu šta još treba da se desi u Srbiji da bi se zabranila mržnja, Jerkov je rekla da njihov odgovor još nije stigao.

-Pitali smo Ustavni sud šta treba da se desi da bi se zabranila u ovoj zemlji mržnja i organizacija koja poziva na linč i progon neistomišljenika. Mi smo obnovili zahtev, iako je ranije Ustavni sud odbio prethodni zahtev tužilaštva da se taj pokret zabrani - rekla je Jerkov.

(Telegraf. rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxx

    14. mart 2013 | 14:58

    a njoj treba dobram muskarac

  • Lana

    14. mart 2013 | 13:41

    Nemojte molim vas previse ste nas opljackali,tako kako vas covek pogleda ima strah i mucninu.

  • ostap

    14. mart 2013 | 13:24

    Ti se joss nisi probudila. Visse nije maj mesec. Opasulji se sestro slatka , pogledaj se u ogledalo...nema visse ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA