Alisa Marić: Prava reakcija Hrvatske na Mamića

- Uoči fudbalske utakmice Srbije i Hrvatske važno je, još jednom, svima poslati odlučnu poruku da meč treba posmatrati isključivo u sportskom smislu i da svaki drugi kontekst događaja ne doprinosi ničemu dobrom - kaže ministarka sporta Vlade Srbije

  • 3

Ministarka omladine i sporta Republike Srbije Alisa Marić pozdravila je reakciju hrvatskih vlasti na govor mržnje predsednika zagrebačkog Dinama Zdravka Mamića.

On je na nacionalnoj osnovi izvređao ministra prosvete i sporta Hrvatske Željka Jovanovića.

- Svaka razumna civilizovana osoba može samo da bude šokirana izjavom kakvu smo čuli. Takve reči i razmišljanje treba okarakterisati kao užasavajući primer govora mržnje, za koji smo verovali da pripada prošlosti i da se neće ponavljati. Ovaj ispad je problem nadležnih u hrvatskoj državi, koji su, kako saznajemo, tim povodom reagovali, rekla bih na jedini mogući pravilan način - navela je Marićeva.

Srpska ministarka pozvala je na smirivanje tenzija uoči predstojeće utakmice u Zagrebu.

- Uoči fudbalske utakmice Srbije i Hrvatske važno je, još jednom, svima poslati odlučnu poruku da meč treba posmatrati isključivo u sportskom smislu i da svaki drugi kontekst događaja ne doprinosi ničemu dobrom - poručila je Marićeva.

Mamić je u petak popodne priveden na informativni razgovor u policiju pošto je ranije za radio Soundset izneo niz uvreda na račun Jovanovića, za koga je rekao da je ''hrvatomrzac'', "uvreda za hrvatski mozak" i "Srbin koji nikada nije radio u prosveti i sportu, osim što je malo dizao tegove".

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Алфа Женка

    26. mart 2013 | 16:19

    Прелепа, прелепа, моја паметна тетка!

  • srdjo

    17. mart 2013 | 01:04

    A sto ti uopste komentarises tako nepismen?

  • Observer

    16. mart 2013 | 19:04

    Ko je ova ??? Pami imamo ministra za sport ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA