EŠTON: Neću drugi mandat

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, kojoj mandat ističe krajem sledeće godine, rekla je da "nema mogućnost" da obnovi mandat na toj funkciji

  • 5

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton izjavila je da "nema mogućnosti" da ostane na toj funkciji još jedan mandat.

- To treba da ide nekom drugom sada - rekla je Eštonova, prva žena na čelu diplomatije EU, a preneo Rojters.

Britanka je na mesto visoke predstavnice EU izabrana 2009. godine i njen petogodišnji mandat ističe krajem sledeće godine.

Eštonova je u proteklom periodu posredovala dijalogu Beograda i Prištine, a danas je izjavila da premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači mogu postići sporazum, ali to "zavisi od toga da li će se naći rešenja za neke ozbiljne probleme koje oni imaju".

Tokom jučerašnjeg dana govorilo se o tome da su zvaničnici Beograda i Prištine postigli dogovor o Kosovu, kao i o svim drugim detaljima, a jedino još ostaje da se usaglase oko imenovanja sudija. Kako Telegraf saznaje, šefica diplomatije EU Ketrin Ešton trebalo bi da ublaži stav SAD u vezi s ovim pitanjem, kao i njihovu očiglednu podršku kosovskim Albancima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA