STEFANOVIĆ: Vučić najbolje rešenje za premijera

Potpredsednik SNS naveo je da zasad nije bilo reči o eventualnoj promeni na čelu Vlade Srbije posle njene rekonstrukcije, i dodao da će to zavisiti od dogovora koji prvi potpredsednik bude napravio s Ivicom Dačićem

  • 4

Potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio je danas da bi lider SNS Aleksandar Vučić bio najbolje rešenje za premijera, ali je naveo da zasad nije bilo reči o eventualnoj promeni na čelu Vlade Srbije posle njene rekonstrukcije.

- Vučić se sam nije o tome izjašnjavao i bilo bi nekorektno da ja donosim sud o tome da li će se to dogoditi ili neće. To će zavisiti od njega i od dogovora koji napravi sa predsednikom Vlade Ivicom Dačićem. Zasad se o tome nije razgovaralo - rekao je Stefanović za agenciju Beta.

Na pitanje kada bi parlament mogao da raspravlja o rekonstrukciji Vlade, Stefanović, koji je i predsednik Skupštine Srbije, rekao je da prvo treba videti kakve će biti političke odluke.

- Ako dođe do toga, onda kada mi se obrati predsednik Vlade i zatraži da razgovaramo o tome, da skupština to stavi na dnevni red, to ću u najkraćem mogućem roku i učiniti - rekao je Stefanović.

On je rekao da Vlada uvek može da radi bolje, ali da je sadašnja Vlada neuporedivo bolja od prethodne, koju je vodila Demokratska stranka.

- Ova Vlada je drastično bolja u odnosu na prethodnu i mnogo je odgovornija prema građanima. Tu nema više informacija koje služe da vas samo dnevno politički zabave. Ova Vlada donosi teške političke odluke, čini sve u borbi protiv korupcije i kriminala, a takva spremnost do sada nije zabeležena u Srbiji - rekao je Stefanović.

Upitan čijim radom u Vladi SNS nije zadovoljan, on je izjavio da se niko iz te stranke neće pojedinačno izjašnjavati pre sednice Glavnog odbora, koja će, kako je ranije najavljeno, biti održana posle 20. marta.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBA

    17. mart 2013 | 12:21

    nista niste uradili u beogradu!!! drzite djilasa jos za gradonacelnika a radnici i porodilje gladuju!

  • Dragan Belić

    17. mart 2013 | 13:52

    E, samo nam još to fali !?!

  • Predrag

    17. mart 2013 | 16:51

    Kada ce gradjani Srbije da shvate bolnu istinu, da sami sebi moraju obezbediti bolji zivot? Politiku ostavite egzibicionistima i eksponentima ludila, pamet i strucnost je davno napustila Srbiju, sada vlada podobnost,nepotizam i mediokretizam!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA