KACIN: Zamrzavanje kosovskog pitanja izolovalo bi Srbiju

- Nesređeni odnosi Srbije i Kosova blokirali bi evropske integracije, ali, važnije od toga, oni bi stavili crvenu zastavu na Srbiju u očima stranih investitora - rekao je izvestilac Evropskog parlamenta

  • 3

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je da bi "zamrzavanje" kosovskog pitanja izolovalo zemlju i ekonomiju.

- Nesređeni odnosi Srbije i Kosova blokirali bi evropske integracije, ali, važnije od toga, oni bi stavili crvenu zastavu na Srbiju u očima stranih investitora - rekao je Kacin za novosadski Dnevnik.

On je dodao da bi to dovelo do zamrzavanja evropskih integracija Srbije, znatnog usporavanja integracija Kosova, ali i čitavog regiona.

- Nijedan klub ne želi da uveze u svoje predvorje nestabilnost, pa ni EU, naročito ne nakon ulaska podeljenog Kipra u Uniju 2004. godine. Toga su svesni i skoro svi srpski i kosovski lideri i zato sam uveren u to da do "zamrzavanja" neće doći - rekao je Kacin.

Prema njegovim rečima, Ahtisarijev plan predstavlja odličnu osnovu za uređenje Kosova i prava manjina i neki elementi će sigurno biti uključeni i u usaglašeno rešenje.

On je ponovio da je "apsolutno neprihvatljiva" podela Kosova, jer bi to otvorilo Pandorinu kutiju novih zahteva za podelu država na Zapadnom Balkanu i šire.

- Kosovo je definisano kao politička, geografska, istorijska, pa i ekonomska celina, ono može i mora da bude multinacionalno, multikulturno i multikonfesionalno društvo svih građana - zaključio je Kacin.

(Telegraf.rs / Izvor: Vijesti.me / dnevnik.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitomir KM

    17. mart 2013 | 13:28

    Pa da, za to sto Albanci nece da saradjuju krivi su Srbi i nama preti zamrzavanje odnosa a ne siptarima. EU, pa to je jedna ljigava tvorevina koja je potpuno pogazila svoj moral i nacela na kojima se zasniva njen rad. Radujem se sto nismo clanovi te nakazne unije, i bojim se ulaska u nju. Sram vas bilo gnjide jedne beskurpulozne.

  • Niki

    17. mart 2013 | 12:24

    Super, idi u svoju zemlju i u redi prava manjina, siptari sa kosova imaju sva prava manjina na kisovu i metohiji a imaju i svoju albaniju, pa ako im se nesvidja neka se vrate u svoju albaniju a ako ti se svidjaju mozes ih i ti povesti. Resenje Za Kosovo i Metohiju proglasiti okupiranom zemljom.

  • Niki

    17. mart 2013 | 12:26

    "Atashari" poznati nacista, i primens njegov plan u svoju lepu domovinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA