TADIĆ: Birokratija u DS kao skrama na slatku od jagoda!

- I danas oko vas vidim ljude kao u vreme dok sam vodio DS, koji kad nešto postanu, prvo pitaju: "Mogu li da dobijem službeni automobil i telefon?", sa 20 i nešto godina. Tu su, u vašoj blizini, iza vas, a od njih nikakve koristi nema - poručio je Tadić Đilasu i Pajtiću

  • 5

Počasni predsednik DS Boris Tadić izjavio je danas da se DS suočava sa problemom stranačke nomenklature i birokratije i da je to pitanje za novo rukovodstvo stranke.

- I danas oko vas vidim ljude koje sam video dok sam ja vodio DS, koji kad nešto postanu prvo pitaju: "Mogu li da dobijem službeni automobil i telefon", i to sa 20 i nešto godina. Tu su, u vašoj blizini, iza vas, a od njih nikakve koristi nema - rekao je Tadić na radnoj skupštini DS, obraćajući se lideru DS Draganu Ðilasu i njegovom zameniku Bojanu Pajtiću.

To je ta nomenklatura, kako je rekao, koja urušava svaku političku organizaciju i zbog koje stranke gube poverenje građana. Tadić je uporedio borbu stranačkih nomenklatura i birokratija sa "skramom na slatku od jagoda, koju treba skloniti da bi se došlo do slatkog", i dodao da "to ne znači da svi ostali članovi DS jesu one zdrave jagode".

Bivši lider DS takođe je istakao da je to stranka budućnosti i "regionalna institucija", i pozvao je da razvija regionalnu saradnju. On je takođe naveo da DS treba da bude predvodnica u političkoj kulturi i da iskazuje hrabrost, dodavši da stranka ne može poslednja da komentariše hapšenja predstavnika krupnog kapitala, "pogotovu što je ona to i pokrenula".

Tadić je rekao i da su obrazovanje, nauka i kultura najveći potencijali i da na to treba staviti akcenat, poručivši da će DS, kada osvoji vlast, svakako preuzeti resore obrazovanja, nauke i kulture, i ocenio da je greška što to nisu činili ranije.

Počasni predsednik demokrata rekao je još da će pripadati DS i u budućnosti, da je spreman da pomogne Ðilasu i njegovom zameniku Pajtiću, ali da ciljevi koje postavljaju moraju biti realni "iako samo za nijansu podignuti".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svetac

    17. mart 2013 | 20:25

    Sve trule musmule i vi nekad i ovi sad sto drug stari nije tu da vas sve baci na goli otok

  • xyz

    17. mart 2013 | 20:31

    To prica covek koji je kao ministar telekomunikacija doveo kao savetnike klince kojima je bio profesor u srednjoj skoli? Kada je postao ministar od rane, iste je te klince u ranim 20-im postavio i za svoje savetnike tamo da su bili predmet podsmeha svakoga ko se razumeo nesto u tu struku! Mnogo mu je pamcenje kratko.

  • Klisura

    17. mart 2013 | 20:30

    Док сте били на власти, нисте то помињали. Зашто сада то помињете? Нема више пара из буџета, јел? Тако је, научите мало да штедите, расипници једни, ајд' што потрошисте сами себе, мање-више није важно, ал' што јадан народ потрошисте, то ме највише боли!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA