DAČIĆ: Najvažnija mi je Vučićeva podrška

Premijer Srbije je ocenio da je predsednik Nikolić veći optimista nego što situacija, kakva jeste u pregovaračkom procesu, daje povoda za optimizam. Od naredne runde dijaloga "ne očekuje ništa jer ne zna šta će biti"

  • 0

Državni vrh je jedinstven u pogledu pregovora, kaže premijer Ivica Dačić i ističe da mu je u ovom trenutku najvažnija podrška potpredsednika Aleksandra Vučića.

Na pitanje zašto sa predsednikom Tomislavom Nikolićem ima oprečne izjave o KiM, kaže da je reč o tome da "nema razloga za preveliki optimizam jer je neposredno uključen u razgovore" i dodaje da Nikolić polazi od toga da su razgovori uvek korektni.

- Ima pristup da će najverovatnije morati da dođe do dogovora i da će druga strana morati da popusti... Malo je veći optimista od mene - ističe on za "Kurir".

Upitan da li je Nikolić nerealan, odgovorio je:

- Neću da kažem da je nerealan, nego da je veći optimista nego što situacija, kakva jeste u pregovaračkom procesu, daje povoda za optimizam.

Dačić je rekao da mu je sada najvažnija podrška Vučića, kao predsednika najveće stranke i njegovog zamenika u Vladi Srbije.

- Nije bilo nijednog detalja gde smo se razmimoilazili i mislim da je za nas to najvažnije, jer ja sigurno nikad neću doneti odluku za koju nisam siguran da će moji partneri prihvatiti - istakao je premijer i predsednik SPS-a.

On je rekao i da od naredne, sedme runde dijaloga ne očekuje "ništa, jer ne zna šta će biti".

- Ovo su potpuno nestandardni razgovori i pregovori, ovde se ne razgovara o nekim papirima koji se unapred daju nego na mestu pokušavamo da dođemo do dogovora. To je način rada Ketrin Ešton. Ona ne želi da nameće stavove i zato nema nikakvog papira kojim bi rekli da je to njen stav. Pokušavamo da se dogovorimo, mislim da je to suštinsko pitanje - kako definisati čime se bavi zajednica srpskih opština, a da to bude prihvatljivo za obe strane - objasnio je Dačić, koji smatra da će u dijalogu morati da popusti Priština.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA