KOŠTUNICA: Milo, da li su ti ruke čiste, a savest mirna?

Lider DSS-a je optužbe crnogorskog premijera da stoji iza ubistva novinara Duška Jovanovića nazvao mračnim, podlim i bezobzirnim

  • 6

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica odbacio je "sa najdubljim osećajem gnušanja" optužbe crnogorskog premijera Mila Đukanovića da stoji iza ubistva novinara Duška Jovanovića i nazvao ih "mračnim, podlim i bezobzirnim".

Koštunica je u reagovanju podgoričkom dnevniku" Dan" naveo da su "mu ruke čiste i savest mirna", a Đukanovićeve tvrdnje nazvao "rastrojenim nastupom" i pozvao ga da se izjasni da li su i njemu "ruke čiste, a savest mirna".

Predsednik DSS-a je saopštio i da je sa svojim reagovanjem upoznao i vlasti Srbije, jer ocenjuje da je "do sada nepoznat slučaj da se sa zvaničnog mesta jedne nezavisne države za najgore zločine optužuje" bivši predsednik SR Jugoslavije.

Predsednik DSS-a u odgovoru na ove optužbe kaže da lično nije poznavao Jovanovića, da je od njegovog ubistva "imao obavezu" da više puta razgovara sa Đukanovićem, koji prilikom "tih brojnih susreta nikada, makar u uvijenoj formi, nije imao hrabrosti da iznese svoje današnje izmišljotine".

Naveo je i da je pogrešio u proceni da Đukanović "mora imati nešto u sebi od crnogorske čestitosti i da mu ne može pasti na pamet takva vrsta podlosti da ubijene ljude koristi da bi tokom izbora sačuvao vlast".

Predsednik DSS-a odgovorio je i na Đukanovićeve optužbe da stoji iza paljenja ambasada u Beogradu, ocenom da je to unutrašnja stvar Srbije i pozivajući ga da, ukoliko ima, dokaze dostavi nadležnim državnim organima.

- Pitam se šta bi se desilo da su sa zvaničnog mesta u Srbiji upućene slične, teške optužbe na račun nekog crnogorskog političara? Ta vrsta ponašanja je očigledno rezervisana za Đukanovića, a na Srbiju bi se sručilo drvlje i kamenje i za neuporedivo manji ispad - zaključio je Koštunica u reagovanju.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tina

    20. mart 2013 | 09:15

    Bravo Vojo, svaka ti cast za sve receno!

  • Svetac

    20. mart 2013 | 09:01

    He he cuj ciste pa bice kad ih proglasite strancima kod nas i posaljete ih i pm odavde da moze posten narod da se zapoli iz srbije a ne da nam stranci kroje sudbinu mars bre vise

  • Djomla

    20. mart 2013 | 09:28

    Javio se sam ubica Đikija...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA