PETROVIĆ: Sever Kosova će se protiviti svakom dogovoru

- Sever će se protiviti bilo kom dogovoru i zbog toga je značajno za sve nas da budemo iskreni prema njima i kažemo im, bez iluzija, šta će se dogoditi - rekao je zamenik kosovskog premijera Slobodan Petrović

  • 9

Zamenik kosovskog premijera Hašima Tačija Slobodan Petrović rekao je kako se nada da će dogovor između Prištine i Beograda biti postignut na sledećem sastanku Tačija i Ivice Dačića, 2. aprila, ali je "skeptičan da li će građani severa Kosova prihvatiti mogući dogovor".

- Sever će se protiviti bilo kom dogovoru i zbog toga je značajno za sve nas da budemo iskreni prema njima i kažemo im, bez iluzija, šta će se dogoditi. Trebalo bi imati na umu da će se, jedino posle normalizacije odnosa, ova ili buduća Vlada, suočiti sa ozbiljnim poslom na svim poljima - rekao Petrović u inervjuu listu "Epoka e Re".

On je dodao da ni Priština ni Beograd ne žele sebe da vide kao gubitnike u dijalogu, ali je, kako je rekao, jedini proces u kojem nema pobednika i gubitnika, već samo onih koji bi omogućili normalan život u regionu.

(Telegraf.rs / Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA