DAČIĆ: Rotacija premijera značila bi izbor nove Vlade

Premijer je rekao da prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i on nisu razgovarali na tu temu, kao ni o rekonstrukciji Vlade, naročito ne u trenutku kada se razgovaralo o Kosovu kao najvažnijem državnom i nacionalnom pitanju

  • 0

O rekonstrukciji Vlade nije bilo zvaničnih razgovora, a ukoliko bi došlo do rotacije premijera, to bi značilo izbor nove Vlade, izjavio je danas predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić.

Premijer je rekao da prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i on nisu razgovarali na tu temu, kao ni o rekonstrukciji Vlade, naročito ne u trenutku kada se razgovaralo o Kosovu kao najvažnijem državnom i nacionalnom pitanju.

- Vučić i ja smo smo se bavili najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima, a za to vreme je izašlo deset tekstova o rekonstrukciji Vlade koji su dolazili iz drugih, ali i naših stranaka. Svako je hvalio svog predsednika, ali za to nema potrebe - kazao je Dačić novinarima na Straževici.

On je "zamolio druge da prestanu sa hvaljenjem svog predsednika", istakavši da za tako nešto nema potrebe jer Vučić i on mogu sami da razgovaraju, bez prisustva javnosti.

Dačić je naglasio da napisi u novinama nemaju veze ni s Vučićem ni s njim, i dodao da se u ovom trenutku ne postavlja pitanje legitimiteta Vlade.

- Pitanje je šta hoćemo: rekonstrukciju ili novu Vladu. O tome nismo razgovarali. Vučić i ja se nismo razišli ni na jednoj temi, a najvažnije je da li postoji saglasnost SNS kao najveće stranke i SPS kao stožera Vlade o Kosovu i EU. Mi jedan drugom nemamo šta da zamerimo - poručio je premijer.

On je zaključio da se u trenutku kada je na dnevnom redu najvažnija tema, a to je Kosovo i 2. april koji će uskoro doći, ne treba baviti "drugorazrednim temama".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA