Vulin: Nećemo Ahtisarijev plan za Kosovo

- Bilo je pismo o namerama, to nisu prijatne namere i ništa se lepo nije desilo sa tim namerama - odgovorio je Vulin na pitanje šta je stajalo na "non-paper" dokumentu koji je odbačen u Briselu

  • 5

Aleksandar Vulin, direktor Kancelarije za KiM, kaže da je ono što je ponuđeno u Briselu bilo potpuno neprihvatljivo i da je Srbija saopštila da se kosovsko pitanje neće rešavati po Ahtisarijevom planu.

- Bilo je pismo o namerama, to nisu prijatne namere i ništa se lepo nije desilo sa tim namerama - rekao je Vulin na pitanje šta je stajalo na "non-paper" dokumentu, koji je odbačen u Briselu.

Na pitanje šta piše na njemu, rekao je - ništa. "Piše ono što ne možemo da prihvatimo, da će Srbi imati pravo reprezentativnosti kod predsednika Kosova u jednom telu."

On je ponovio da Srbija ne može da ide ispod izvršnih i zakonodavnih ovlašćenja, kao i ispod toga da institucije srpske zajednice ne odlučuju o tome ko će da izadaje zahteve za izgradnju kuća, čime bi se, kako je rekao, promenila etnička struktura.

- Već je trebalo da pregovori budu potpuno prekinuti, a premijer je to uspeo da spreči na bazi nade da će nam biti ponuđen neki bolji papir - kaže Vulin. On ocenjuje da bi u tom slučaju Srbija bila pred svetom označena kao neko ko sabotira pregovore.

On kaže da se u Briselu pojavio papir kao predlog, koji Srbiji nije odgovarao i da su tada rekli: "Nećemo rešavati po Ahtisarijevom planu."

(I. M. / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA