TAČI: Namera da se proces dijaloga nastavi

Kosovski premijer Hašim Tači naglasio je da su stavovi jasni i da se odnose na puno poštovanje Ustava Kosova, zakona o lokalnoj samoupravi, plana Martija Ahtisarija i najviših evropskih standarda

  • 11

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je na sednici vlade da je u poslednjoj "maratonskoj" sedmoj rundi dijaloga s premijerom Srbije Ivicom Dačićem u Briselu došla do izražaja namera da se ide napred i da su stavovi Prištine u punoj saglasnosti sa SAD, EU i NATO.

- Bila je to dobra mogućnost da idemo napred ka okončanju ili postizanju sporazuma kako bi se prešlo od faze vekovne konfrontacije Kosova i Srbije u novu fazu dobrosusedskih odnosa i saradnje. Želim da se nadam da taj slučaj nije izgubljen i da će se to popraviti 2. aprila. Naši stavovi u Briselu su bili oni u punoj saglasnosti sa pozicijama SAD, EU i NATO - kazao je Tači na sednici vlade.

On je rekao da su stavovi Kosova izuzetno jasni i da se odnose na puno poštovanje Ustava Kosova, zakona o lokalnoj samoupravi, plana Martija Ahtisarija i najviših evropskih standarda.

Ukoliko se postigne sporazum, odgovornost za njegovo ostvarivanje preuzimaju institucije Kosova, Euleks i NATO, kaže Tači, i dodaje da je o tome dobio podršku i generalnog sekretara NATO Andersa Foga Rasmusena.

(M. B. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksamdar KM

    25. mart 2013 | 22:23

    E jadan li si i bedan Hasime,kad ces nesto samostalno da uradis,tj bez moljakanja,podvodjenja mladih Siptarki i davanja para,toj zlocinackoj EU,nato-u i usranoj Americi,gnjido jedna!

  • русија

    26. mart 2013 | 02:53

    пацов.

  • Aleksamdar KM

    26. mart 2013 | 12:34

    Boss,ako ti je lepsi vodi ga kuci,mozda ce se tamo kod tebe neko zaljubiti u njega!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA