KALANOVIĆ: Bolje rekonstrukcija Vlade nego izbori

Ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu ocenila je da ovo vreme traži "političke vukove" koji su spremni da povuku Srbiju svom silom nabolje, te da nije vreme za statiranje i opuštanje

  • 3

Ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Srbije Verica Kalanović rekla je da bi rekonstrukcija Vlade Srbije bila korisnija od vanrednih izbora, ali je dodala da prevremene izbore očekuje u Vojvodini i Beogradu.

Kalanović je za "Večernje novosti" rekla da bi trebalo da analizirati rad svih članova Vlade, pošto "u pojedinim resorima ima mnogo zalaganja i rezulatata, a u nekima znatno manje".

- Ovo nije vreme za statiranje i opuštanje. Ovo vreme traži "političke vukove" koji su spremni da povuku Srbiju svom silom nabolje - izjavila je ministarka.

Kalanović je ocenila da su dobro radili svi ministri iz URS-a, čija je i ona članica, i dodala da oni "ne beže od suda javnosti i razgovora sa koalicionim partnerima".

- U mom resoru pokrenuli smo izgradnju regionalnih auto-puteva, namenili smo 4,5 milijardi dinara za sektor malih i srednjih preduzeća, strateški smo osmislili politiku regionalnog razvoja - kazala je Kalanović.

Govoreći o pregovorima s Prištinom, ministarka je rekla da Srbija spremna da ide u predstojeću, osmu rundu, ali je spremna i za "sedamdesetu rundu, ako bi to bilo u korist Srba na Kosovu".

- Cilj nam je nastavak puta ka EU, ali ne smemo na tom putu da budemo poniženi - ocenila je Kalanović.

Ona je rekla da očekuje da će Srbija u junu dobiti datum za početak pregovora o prijemu u EU, pošto je do sada ispunila 88 odsto zahteva.

Govoreći o temama iz svog delokruga, Kalanović je rekla da ne očekuje kašnjene izgradnje auto-puteva:

- Rok za izgradnju Moravskog koridora je četiri godine, a za saobraćjanicu kroz Vojovdinu 30 meseci.

Kalanović narednih dana očekuje konačan ugovor sa kineskom kompanijom kojoj je poverena izgradnja mosta Zemun - Borča.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misko

    26. mart 2013 | 07:32

    Pa naravno da vam je bolja rekonstrukcija muka nas je naterala da budemo pametniji na sledećim izborima idete u zaborav više vam ni promena naziva stranke ne pomaže narod vas je pobedio sramota da vas je

  • Stomatolog

    26. mart 2013 | 00:06

    Lako je tebi da pricas,dosla si iz Trstenika u Beograd,dobila stan na Novom Beogradu,sluzbena kola i vozaca,cerku si ubacila da bude asistent na Stomatoloskom fakultetu u Kragujevcu dok jos nije ni doktorske studije zavrsila,pa nije ni cudo sto neces izbore,dobili bi ste 3% na muku :)

  • Boki

    26. mart 2013 | 09:27

    Normalno za URS je bolje jer bi u slucaju izbora otisli u zaborav.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA