Mrkonjić: Svaka čast Dinkiću za "Etihad"

- Svaka čast Dinkiću, ukoliko je uspeo da nađe strateškog partnera za "Jat" - rekao je ministar saobraćaja u Vladi Srbije

  • 4

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić čestitao je večeras svom kolegi u Vladi Mlađanu Dinkiću, ukoliko je tačno da je ministar finansija i privrede uspeo da nađe stareškog partnera za "Jat ervejz", i naglasio da mu pruža podršku da uspešno okonča taj posao.

- Svaka čast Dinkiću, ukoliko je uspeo da nađe strateškog partnera za "Jat" - rekao je Mrkonjić, reagujući na najavu Dinkića, koji boravi u radnoj poseti Abu Dabiju, da bi sredinom aprila mogao da bude potpisan Memorandum o razumevanju o strateškom partnerstvu kompanija "Etihad" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i domaćeg avio-prevoznika "Jat ervejza".

Mrkonjić je rekao da ne bi voleo da se ponove slučajevi kada nije bilo ništa od najavljenih strateških partnera.

Kako je saopštilo Ministarstvo finansija i privrede, partnerstvo "Jata" i "Etihada" podrazumeva kompletnu modernizaciju "Jatove" flote, odnosno nabavku novih aviona, na osnovu čega bi "Etihad" mogao da preuzme 49 odsto vlasništva u "Jatu" i zaključi dugoročni ugovor o upravljanju kompanijom.

To bi obezbedilo da "Jat" postane deo alijanse "Etihada" i omogućilo bi profitabilno poslovanje naše nacionalne avio-kompanije u budućnosti. "Etihad" je izrazio spremnost da odmah pomogne "Jatu" u lizingu četiri nova aviona koji su potrebni već od juna zbog početka turističke sezone.

Komercijalna saradnja "Jata" i "Etihada" podrazumeva uvođenje svakodnevnih letova na liniji Beograd - Abu Dabi od sredine godine, kao i otvaranje linije u saradnji sa "Er Berlin" na relaciji Beograd - Berlin - Čikago i još tri destinacije za Sjedinjene Američke Države.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada iz Srbije

    28. mart 2013 | 04:48

    @Dejan:Nema od toga nista kakva zvezda "sami pali,sami se ubili". Svaka cast Dinkicu za JAT. Bravo.

  • Dejan

    27. mart 2013 | 23:29

    Daj pare u zvezdu...kakav jat....

  • Marko

    28. mart 2013 | 11:12

    Ovaj mrkonjic je najveci seljak od kada postoji vlada srbije . Dosao na funkc. preko prijatelja. Znanje nula. Diplomu kupio ma kad i beda kada nam ovakav prostak vodi drzavu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA