Srbija uvodi viznu liberalizaciju sa Irakom?

Ova odluka posebno se odnosi na poslovne ljude, a uskoro bi trebalo da bude potpisan sporazum o ukidanju viza za diplomatske i službene pasoše

  • 1

Ambasador Srbije u Iraku Radisav Petrović kaže da se uskoro očekuje liberalizacija viznog režima između dve zemlje.

Kako je saopštila Vlada Srbije, Petrović je najavio da se to posebno odnosi na poslovne ljude, a uskoro bi trebalo da bude potpisan sporazum o ukidanju viza za diplomatske i službene pasoše.

Ambasador je to izjavio za vreme susreta ministra bez portfelja Vlade Srbije Sulejmana Ugljanina i guvernera Basre Halafa Abdulsamada Halafa. Guverner Halaf rekao je da je cilj kontakta koji je ostvaren unapređenje saradnje Iraka i Srbije na svim međusobno korisnim poljima, pa i na nivou univerziteta, obrazovanja i zdravstva.

Ministar Ugljanin, koji predvodi delegaciju poslovnih ljudi u poseti iračkim južnim provincijama Misanu i Basri, rekao je da političari treba da spajaju privrednike, koji će potom uspostavljati saradnju. Ugljanin je dodao da Srbija Iraku nudi znanje, stručnjake i tehnologiju u svim oblastima u kojima im je to potrebno.

(M. S. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    29. mart 2013 | 09:52

    Mi njima znaje, oni nama naftu... Ne znam samo kolko ce se braca Rusi radovati tome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA