SNS ubedljivo ispred DS i SPS-PUPS-JS

U jednom od istraživanja javnog mnjenja prvi potpredsednik Vlade i lider naprednjaka Aleksandar Vučić dobio je najviše pozitivnih ocena - 48 odsto

  • 2

Beogradska štampa od petka, prenoseći dva istraživanja javnog mnjenja o tome kako bi građani glasali da se sada održavaju parlamentarni izbori, navodi da bi ubedljvo najveći broj glasova dobila SNS, ispred DS i koalicije SPS-PUPS-JS.

Prema preliminarnim istraživanjima agrencije "Faktor plus", kako prenosi "Informer", za SNS bi glasalo 38,6 odsto birača, za DS 14,8, a za koaliciju SPS-PUPS-JS 13,6.

Cenzus bi prošla DSS sa 7,1 odsto glasova, a na ivici cenzusa su LDP sa pet i URS sa 4,9 odsto glasova.

Prema tumačenju tog lista, ako bi SDPS Rasima Ljajića, koja po istraživanju ima 2,1 odsto, izašla na izbore u koaliciji sa SNS, primenom Dontovog metoda po kojem se vrši podela mandata, mogli bi da računaju na ukupno 119 mandata, pa bi im za formiranje vladajuće većine bila potrebna samo podrška poslanika manjina.

Prema martovskom istraživanju "Stratedžik marketinga", koje prenosi "Blic", ako bi izbori bili održani u nedelju, za SNS bi glasalo 43 odsto birača, za DS 17, a za koaliciju oko SPS 15.

Cenzus bi prošli još LDP i DSS sa po pet odsto glasova.

U tom istraživanju je prvi potpredsednik Vlade i lider SNS Aleksandar Vučić dobio najviše pozitivnih ocena (48 odsto - negativnih 22), ispred predsednika Srbije Tomislava Nikolića (35 pozitivno - 22 odsto negativno).

Slede Dragan Marković Palma sa 34 odsto pozitivnih i 34 odsto negativnih ocena i premijer Ivica Dačić sa 32 odsto pozitivnih i 31 odsto negativnih ocena.

Prema istraživanju "Stratedžik marketinga", kako prenosi list, najveći problem građana Srbije je nezaposlenost, za šta se opredelilo čak 47 odsto anketiranih. Da Srbija ide dobrim putem, smatra 43 odsto građana, dok 37 odsto ne misli tako.

Za ulazak Srbije u EU, na referendumu bi 48 odsto glasalo "za", a 29 odsto bi bilo protiv.

O glavnom pregovaraču EU u dijalogu Beograda i Prištine, visokoj predstavnici Ketrin Ešton, pozitivno mišljenje ima samo sedam odsto ispitanika, dok 59 odsto ima negativno mišljenje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • deki smederevo

    29. mart 2013 | 08:35

    Sva podrska za DSS koji jedini sami izlaze na izbore a Kostunica je vec predvideo krah pregovora sa EU.

  • LJUBICA

    29. mart 2013 | 15:47

    jJos samo 7 ili 8 procenata i SNS sam pravi vladu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA