MILER SE ŽALIO VUČIĆU: Neko iz vlasti koči Južni tok

Na pitanje "Blica" da li Vučićeve garancije da niko neće opstruirati gasne aranžmane sa Rusijom i "Južni tok" znače da će biti stopirane istrage u "Srbijagasu", iz kancelarije prvog potpredsednika je odgovoreno da stopiranja istrage ni slučajno neće biti

  • 3

Prvi čovek "Gasproma" Aleksej Miler žalio se u Vladi Srbije da "pojedinci pokušavaju da opstruiraju" gasni sporazum Rusije i Srbije i sprovođenje velikog posla "Južni tok", piše "Blic".

Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade, dao je lične garancije da će "izbaciti iz stranke i Vlade svakoga ko bude opstruirao "Južni tok", navodi ovaj list.

Miler je nedavno potpisao strateški gasni sporazum i tom prilikom se susreo sa premijerom Ivicom Dačićem i prvim potpredsednikom Vučićem. Na oba sastanka, Miler je istakao da "pojedinci" opstruiraju gasni sporazum i "Južni tok".

- Govoreći o opstrukciji, Miler nije pomenuo nijedno ime. Insistirao je da je u pitanju strateško partnerstvo sa Srbijom, a direktora "Srbijagasa" Dušana Bajatovića označio je kao garanta tog partnerstva - rekao je jedan od učesnika sastanka novinarima "Blica", dodajući da je tom prilikom Vučić uveravao Milera da SNS i Vlada podržavaju strateško gasno partnerstvo sa Rusijom i da će izbaciti iz stranke svakoga ko bude opstruirao dogovor.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA