VULIN: Svaki dogovor mora da prođe sud Srba sa KiM

Direktor Kancelarije za KiM kaže da Srbija, kao suverena i nezavisna zemlja, može da pristane samo na ono što je čuva kao suverenu i nezavisnu državu

  • 0

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je u Kosovskoj Mitrovici da Srbija danas stoji pred preteškim zadacima i nasleđem vekova i da svako treba da zna da je u dva ili tri dana nemoguće razrešiti te vekove.

Vulin je kazao da Srbija hoće da razgovara i da se dogovara, ali je Srbija suverena, nezavisna zemlja, koja ima pravo da o svakoj odluci koju donese pita svoj parlament i narod.

- Srbija je nezavisna i suverena i u svakoj odluci koju bude donela pitaće i svoj parlament i svoj narod pre nego što ta odluka postane konačna. Kao suverena i nezavisna zemlja može da pristane samo na ono što je čuva kao suverenu i nezavisnu i ono što čuva njen poredak, integritet i ono što čuva narod koji veruje u nju - rekao je Vulin.

Govoreći na tribini koja je u Kosovskoj Mitrovici organizovana povodom 110. godina od ubistva ruskog konzula Grigorija Stepanoviča Ščerbine, Vulin je istakao da se ništa ne može dogovoriti, potpisati i napraviti a da se ne uvaže interesi onih o kojima se dogovara.

- Kakav dogovor može biti ako taj dogovor ne prođe sud Srba koji žive na Kosovu i Metohiji, kakav dogovor može biti ako Srbi na Kosovu i Metohiji ne budu hteli i želeli da žive u skladu s tim dogovorom - zapitao je Vulin.

On je kazao da Vlada Srbije nije ničija ambasada i ispostava i da je formirana i stvorena da bi njeni građani, oni koji su glasali za nju i protiv nje, kazali šta misle o onome što radi i o onome što će u budućnosti raditi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA