MIHAJLOVIĆ: Bajatović nije dobro radio svoj posao

Na pitanje da li očekuje smenu ili izbacivanje iz SNS zbog "opstruiranja Južnog toka", Mihajlovićeva je rekla da je nemoguće da ona opstruira nešto za šta se zalagala kao ministar energetike

  • 0

Ministarka energetike Zorana Mihajlović rekla je večeras u "Utisku nedelje" da smatra da Dušan Bajatović, direktor "Srbijagasa", nije dobro obavljao svoj posao.

Na pitanje da li očekuje smenu ili izbacivanje iz SNS zbog "opstruiranja Južnog toka", Mihajlovićeva je rekla da je nemoguće da ona opstruira nešto za šta se zalagala kao ministar energetike.

Na konkretno pitanje da li treba smeniti Bajatovića, ona je dogovorila da on nije dobro obavljao svoj posao, što dokazuje i izveštaj revizora.

- Nikada nisam rekla da se Bajatović bavio kriminalom ili da je krao. Ja mislim da on nije dobro vodio "Srbijagas", što se odlično vidi iz izveštaja revizora - navela je ministarka energetike.

Ubrzo se umešala i ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović, koja je ocenila da bi "svi voleli da imaju privrednika kao što je Dušan Bajatović".

- Preispitivanje nečijeg poslovanja ne znači unapred anatemu - rekla je Đukić Dejanović.

Tokom emisije polemisalo se i o predstojećoj osmoj rundi dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, pa je Suzana Grubješić istakla da se nada da će se otvoriti prostor za postizanje kompromisa.

Grubješićeva je navela da Srbija ne odustaje od dijaloga.

- Nada postoji, niko ne odustaje od sledeće runde dijaloga, niko neće odustati da uloži dodatni napor - navela je Grubješićeva.

Potpredsednica Vlade za evropske integracije dodaje da i ako posle 2. aprila ne dođe do sporazuma, od dijaloga se ne odustaje. Grubješićeva navodi da, iako ona po prirodi nije optimista, pesimista je onaj ko je neodlučan.

Minsitarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović navela je da postoje osnove za pesimizam pošto je Srbiji u prethodnoj rundi dijaloga "ponuđeno ništa".

- I jedni i drugi gube dragoceno vreme oko osnovnog cilja da budemo što blize Evropi. Ta bolna spoljnopolitička tema usporava sve druge tokove. Nema racionalnosti ni optimizma bez smisla. Imamo potrebu da jedni druge ne kočimo u želji da živimo bolje - kaže Đukić Dejanović.

Ona je dodala da gaji nadu da će Srbija uspeti da napravi "korak dalje u dijalogu", ali i datum za pregovore.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA