Državni vrh danas odlučuje ko ide u Brisel

Ukoliko se ne postigne dogovor, proces evrointegracija Srbije biće zaustavljen i na duže od dve godine, kaže direktor kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović

  • 1

Direktor kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je da će državni vrh Srbije danas odlučiti ko će biti u delegaciji za narednu rundu briselskih razgovora.

On je, gostujući na RTS-u, naglasio da postoji jedinstvo u vladi što se tiče ovog pitanja i da premijer Ivica Dačić redovno izveštava vladu posle svakih pregovora.

Upitan da li će, ukoliko se ne postigne dogovor, to zaustaviti proces integracija Srbije na dve godine, on je odgovorio da će taj proces biti zaustavljen i na duže.

- Imate iz EU uslov "prihvatite ovo, biće vam otvorena sva vrata, odbijte ovo, biće vam zatvorena sva vrata". To je formula koja se primenjuje kada je u pitanju Srbija poslednjih 20-30 godina. Sigurno će usporiti evropski put Srbije, ali na ljudima koji vode ovu zemlju je da donesu odluku koja je najkorisnija za Srbiju - rekao je Mihajlović.

On je dodao da sutra i narednih nekoliko dana odluke donose državnici, a ne političari.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina Marković

    1. april 2013 | 12:20

    Shatite da ne zelimo u EU aman vise...ako priznate Kosovo za rad tog zla,pa niste svesni kakva ce se kuka i motika dici...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA