DINKIĆ: Išao bih u Brisel na pregovore

- Nisam učestvovao u dosadašnjim razgovorima, ali želim da podržim zvanični stav Vlade, ili imamo zajednički uspeh ili neuspeh - rekao je ministar finansija

  • 8

Ministar Mlađan Dinkić kaže da sutrašnja runda pregovora Beograda i Prištine nije "dan de" za Srbiju i dodaje da će se rado priključiti pregovaračkom timu.

- Nisam učestvovao u dosadašnjim razgovorima, ali želim da podržim zvanični stav Vlade - ili imamo zajednički uspeh ili neuspeh, a kada je teško, treba svi to zajedno da izguramo, ne može da se Vlada Srbije deli - kazao je Dinkć.

On je dodao i da je premijer Ivica Dačić rekao potpredsednici za evropske integracije Suzani Grubješić da se spremi za put u Brisel.

- Ne mislim da sve zavisi od sutrašnje runde, istorija je pokazala da nema "dana de". Ako napravimo dobar sporazum, to treba potpisati - rekao je ministar, i dodao da Srbija treba sve da uradi da dobije datum za početak pregovora i uđe u proces pridruživanja.

Govoreći o Zakonu o rokovima plaćanja, koji je od danas u primeni, Dinkić je istakao da je cilj zakona povećanje likvidnosti privrede i sprečavanje poremećaja na tržištu.

- Jako je važno da se sve plaća i država prema privredi i sama privreda. Sistem nikome ne sme da dozovili da sklapa ugovore sa privatnim sektorom ako nema novac da plati. Imamo dvostruku kotrolu, preventivnu da ne sklapaju ugovore koje ne mogu da plate i ako ne plate, da ih kaznimo - objasnio je Dinkić.

Dinkić je ponovio da je novac dat "Fijatu" za kupovinu automobila "fijat 500L" subvencija za otvaranje novih radnih mesta. On je dodao da će država uvek podsticati domaću proivodnju, a ne uvoz.

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubo

    1. april 2013 | 10:50

    Ko tebe traži u Briselu ??? I evropljani znaju da si ti tu gde jesi samo privremeno !!! Ne zovu oni tebe !!! A ni Vučić nije rad da te gleda pored sebe ako ne mora !!! Vidi ti lepo , renoviraj te zatvore ...trebaće ti !!!

  • Svetac

    1. april 2013 | 11:11

    Sramota za srbiju bolje se iseli dok nezaglavis zatvot

  • cika Mika

    1. april 2013 | 10:30

    podstices domacu proizvodnju tako sto strancima dajes nase pare. A ljudi se onesvescuju na liniji jer treba izdrzati 10 sati da trckas .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA