EŠTON: Sporazum nadohvat ruke, ali neće biti lako

Uoči osme runde dijaloga u Briselu predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija Ketrin Ešton izjavila je da je sporazum nadohvat ruke

  • 3

Ketrin Ešton, visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost, izrazila je uverenje da je sporazum Beograda i Prištine nadohvat ruke, ali i upozorila da postizanje dogovora neće biti nimalo lako.

- Verujem da je sporazum nadohvat ruke, iako to neće biti lako - navela je Eštonova u poruci, uoči osme runde dijaloga u Briselu predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija, uz posredovanje EU.

Eštonova je u poruci istakla da je još prilikom prvog susreta Dačića i Tačija u njenoj kancelariji videla "posvećenost i odlučnost obeju strana da postignu sporazum".

- Ali kad smo počeli, svi smo znali da će to biti teško i da će zahtevati snažno političko vođstvo - napomenula je ona, dodajući da ne sme niko od učesnika dozvoliti da ova prilika prođe.

Državni vrh Srbije danas je imao dogovor uoči osme runde dijaloga, o tome šta je minimum srpskih zahteva i koji će biti sastav delegacije, u kojoj će ovog puta biti i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA