Centrala DS se iz Krunske seli na Novi Beograd

Preseljenje je pauzirano zbog problema sa blokadom računa, a ubuduće bi se stranački organi i službe našli pod jednim krovom, što smanjuje troškove i poboljšava koordinaciju, objašnjavaju u DS-u

  • 4

Demokratska stranka trebalo bi uskoro da se preseli iz svog sedišta u Krunskoj u prostorije na Novom Beogradu, gde bi ujedno bili smešteni i drugi stranački organi i službe, koje se trenutno nalaze na nekoliko različitih lokacija u prestonici, prenosi "Danas".

Portparolka DS-a Aleksandra Jerkov, potvrđujući saznanja lista, kaže da će plan za preseljenje stranke biti aktiviran kada se reši problem sa blokadom bankovnih računa.

- Zasad je sve u vezi s preseljenjem pauzirano, jer ne možemo da to realizujemo dok su na računi u blokadi. Centralni organi i službe DS-a trenutno se nalaze na nekoliko lokacija u Beogradu, što povećava troškove funkcionisanja stranke. Preseljenje svih na jedno mesto ujedno bi doprinelo i njihovoj boljoj koordinaciji - objašnjava Jerkov.

Osim sedišta stranke u Krunskoj ulici, Demokratska omladina, Centar resornih odbora i Informativna služba DS-a nalaze se na različitim lokacijama u gradu. Kada je reč o zgradi u Krunskoj ulici, u kojoj se nalazi sedište DS-a, naslednici Dobrivoja Božića su skoro pre godinu dana podneli zahtev za restituciju.

Potomci Božića, koji je bio inženjer i pronalazač železničkih kočnica, podneli su zahtev za povraćaj vile u Krunskoj 69 u Beogradu, koja se vodi kao državna svojina Republike Srbije. Ova vila oduzeta je na osnovu Odluke o konfiskaciji imovine Drugog sreskog suda za Beograd, 29. maja 1948. godine.

Kako je listu rečeno u Agenciji za restituciju, zahtev za restituciju ove zgrade još nije rešen, jer se "čeka odluka suda o rehabilitaciji bivšeg vlasnika".

(Telegraf.rs / Izvor: Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada@rs.

    2. april 2013 | 07:42

    U šupu će te vi...lopovčine

  • aquarius

    2. april 2013 | 02:38

    дс је одавно требало преселити на сметлиште историје.. а остатак у падинску скелу...

  • Svetac

    2. april 2013 | 10:06

    Sto se ne presele u neko selo ima toliko napustenih kuca nece nista da ih kosta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA