Bojić: Ukoliko Šešelja ne puste na slobodu, on će umreti

Član lekarsdkog tima tvrdi da ukoliko Šešelja uskoro ne puste, fatalan ishod je neizbežan

  • 2

Milovan Bojić, član lekarskog tima koji je pregledao lidera Srpske radikalne stranke  u pritvoru Haškog tribunala, istakao je u izjavi za Telegraf.rs da je Vojislav Šešelj mnogo lošije od onoga kako je lider radikala juče predstavio svoje zdravstveno stanje u Hagu.

- Šešelj je u veoma lošem stanju, i njemu je hitno potreban ozbiljan studijski medicinski tretman u nekoj bolnici, a ne ad hok lečenje kada padne bez svesti u svojoj ćeliji. Slabost srca mu je progresivna, odnosno biće sve gore i gore ukoliko se ne smesti u neku ozbiljnu zdravstvenu ustanovu. Njemu je u ovakvom stanju, sloboda pitanje života. Ukoliko ga uskoro ne puste, fatalan ishod je neizbežan- kaže on.

Bojić ocenjuje da se priča Tužilaštva o zdravstvenom stanju raspršila kao "mehur od sapunice" nakon pada i povređivanja u njegovoj ćeliji. On takođe tvrdi, da je Šešelj bio pro prijemu u bolnicu "klinički mrtav".

- Oni su tvrdili da njemu treba dijeta, i da mu je stanje stabilno, međutim, Šešelj je bio klinički mrtav po prijemu u bolnicu. Zbog svega navedenog, on mora što pre da se podvrgne ozbiljnom bolničkom lečenju koje će isključiti sve napore i stresove- ističe Bojić.

Podsetimo, Bojić je pregledao vođu radikala u Hagu, i nakon toga tvrdio da  je optuženi lider SRS imao infarkt srca oko srpske Nove godine.

I.M.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA