Mihajlović: Zapadu odgovara kriza na Kosovu

- Uspeh u dijalogu ne zavisi toliko od Beograda i Prištine, koliko od EU i SAD - smatra šef vladine kancelarije za saradnju sa medijima

  • 1

Šef vladine kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović rekao je u "Kažiprstu" na B92 da Zapadu možda i odgovora kriza na Kosovu i da uspeh u dijalogu ne zavisi toliko od Beograda i Prištine, koliko od EU i SAD.

Milivoje Mihajlović kaže da ako ne dođe do dogovora, to će biti neuspeh EU i SAD.

Govoreći o Srbima na Kosovu, on navodi da oni žive u strahu već 14 godina.

- Treba im objasniti šta Srbija može da uradi i šta ne može da uradi - kaže Mihajlović i dodaje da vlast u Beogradu nema mnogo uticaja na situaciju na Kosovu.

Mihajlović navodi da su ambicije Prištine jednake ambicijama Beograda, ali da mora realno da se sagleda situacija da bi moglo mirno da se živi. On dodaje da "neće pasti plafon" ako ne dođe do dijaloga, ali da je bitno da se on i pored svega nastavi.

- Mislim da i jedna i druga strana, a posebno treća strana (EU) moraju da shvate da samo pravedno rešenje može da dovede do nekog trajnog mira -  navodi Mihajlović.

On objašnjava da je Vlada Srbije odlučna da se dijalog nastavi.

- Nalazimo se pred sudbonosnom odlukom, znamo koja je cena pristajanja i koja je cena nepristajanja - navodi Mihajlović. On kaže da i ukoliko se postigne dogovor, sledi dug period implementacije.

Mihajlović dodaje da je dobra poruka poslata time što je i Aleksandar Vučić otišao u Brisel. Time je poslata poruka da je vlada jedinstvena, ali je Vučić i dodatni garant da će postignut dogovor biti poštovan.

(D. Z. / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Traktor

    2. april 2013 | 11:12

    Pazite , trajnog mira nikada nece biti , mozda nekog veoma kratkog , jer mi samo cekamo da amerima sunce zadje , pa ove siptare da jurimo preko brda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA