Da je bilo lustracije, znalo bi se ko je ubio novinare

- Izostanak lustracije je u proteklih 10 godina onemogućio da se Srbija konačno suoči sa svojim problemima i počne da ih rešava - kaže zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš

  • 2

Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš izjavio je da veruje da bi se danas znalo "ko su ubice novinara da je bilo lustracije u Srbiji".

- Izostanak lustracije je u proteklih 10 godina onemogućio da se Srbija konačno suoči sa svojim problemima i počne da ih rešava. Na taj način je sprečeno da budu imenovani svi odgovorni za sav mrak devedesetih godina - napisao je Kostreš.

Nezavisnom udruženju novinara Srbije, Udruženju novinara Srbije i Nezavisnom društvu novinara Vojvodine Kostreš je poručio da smatra da bi lustracija doprinela i tome da bi "novinarima za koje se dokaže da su huškali na rat, plasirali dezinformacije i sejali mržnju, bilo trajno ili bar za neko vreme onemogućeno da rade".

- Ovako, bez lustracije, devedesete nam se ponavljaju. Sve su češći ispadi ekstremističkih organizacija, grafiti i govor mržnje, pretnje, paljenje zastave Vojvodine i pokušaji zatiranja njene autonomije, crni spiskovi i vređanja po nacionalnoj osnovi - ukazao je Kostreš.

Kostreš je pozvao novinarska udruženja da pomognu da se važnost zakona produži za još 10 godina i da odmah počne njegova primena.

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vukašin

    3. april 2013 | 16:57

    Koliko loše igraš Šore , još gori si političar. Lupaš gluposti pa imali tog još što će tebi nešto povjerovati. Liga se raspala niste izdržali toliki uspjeh na izborima. Debeli je totalno zabrljao , ona Đurđa otišla u DS ( al ste ih zajebali sa njom, ko još voli lajave žene) odbori vam se raspadaju . Brašo zajebali ste stvar al skroz.

  • hercegov grad

    3. april 2013 | 16:12

    evo opet autonomasi pricaju svoje price.Pa sto ih ne otkrise dok su bili u vlasti?Kako da otkriju kad je ta vlast ucestvovala u pljacki drzave pa je morala da cuti,da se bara ne talasa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA