Orbović: (Još) nema dogovora sa Ljajićem

Predsednik Samostalnog sindikata demantovao da će sa liderom SDPS potpisati sporazum o nastupu na izborima

  • 0

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović negirao je danas da će sa liderom Socijaldemokratske partije Srbije Rasimom Ljajićem potpisati sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima, kako su prenele današnje Novosti.

- Odluku da li će i sa kojom strankom sarađivati Sindikat još nije doneo - podvukao je Orbović.

Novosti su objavile i da će oni "u duetu nastaviti pregovore sa ostalim zainteresovanim strankama o formiranju širih predizbornih saveza". Prema dosadašnjim najavama, Ljajić je kao stranke sa kojima će voditi predizborne razgovore naveo DS, SPS, PUPS, URS i LDP, dok je Orbović izrazio spremnost da sedne za sto i s Nikolićevim naprednjacima. Sporazum SDPS i SSSS, kako navodi list, podrazumevaće i da te dve opcije zajednički vode u eventualne postizborne razgovore za formiranje nove vlade.

Ljajić i Orbović, navodno, imaju želju da njihova strateška saradnja bude dugoročna, a ne samo za predstojeći izborni ciklus. Programski, SDPS i sindikalce spaja politička borba za prava radnika i socijalno ugroženih slojeva društva. Aktuelni ministar za rad i zapošljavanje ranije je rekao i da bi upravo taj resor mogao u sledećem mandatu da pripadne sindikatima.

(Telegraf.rs/agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA