KNEŽEVIĆ: Pajtić priznao secesionizam! DS: Optužbe su skretanje pažnje sa stvarnih problema!

Ministar poljoprivrede optužio je pokrajinsku vlast i da Deklaracijom o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine želi da skrene pažnju javnosti sa kriminalnih radnji svojih čelnika

  • 4

Najavljena Deklaracija o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine je prvo javno priznanje secesionističkih težnji aktuelne pokrajinske vlade i dela Demokratske stranke koju vodi Bojan Pajtić, izjavio je danas potpredsednik SNS Goran Knežević.

Knežević je rekao da iako su godinama radili na institucionalnom stvaranju posebnog i zaokruženog političkog sistema u Vojvodini, koji bi vremenom postao faktički nezavisan od Srbije, čelnici pokrajinske vlasti tu nameru nisu do sada javno saopštavali, jer su je do prošle godine ostvarivali u tišini i uz podršku prethodne Vlade Srbije.

S obzirom na to da aktuelna Vlada više ne pruža podršku daljoj dezintegraciji države, već dosledno sprovodi politiku poštovanja Ustava i zakona, pokrajinska vlast je odlučila da svoje secesionističke težnje nastavi da ostvaruje optužbama na račun Republike Srbije i internacionalizaciojom navodnog "vojvođanskog" pitanja, naveo je Knežević.

- Deklaracija o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine je istovremeno i pokušaj izbegavanja odgovornosti pokrajinske vlade za očajne rezultate svoje dugogodišnje vladavine i skretanje pažnje javnosti sa kriminalnih radnji svojih čelnika, čije razotkrivanje je počelo, a uskoro će postati i poznato javnosti - naveo je potpredsednik SNS.

Prema njegovom mišljenju, Vlada Vojvodine treba da podnese ostavku zbog toga što je Vojvodinu i njene stanovnike dovela do nezapamćenog siromaštva, kao i zbog dugogodišnjeg lošeg i neodgovornog upravljanja budžetom pokrajine, Fondom za kapitalna ulaganja, Fondom za razvoj i Razvojnom bankom Vojvodine, navedeno je u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Reagujući na Kneževićevo saopštenje, DS je navela da neće odgovarati na dnevnopolitičke napade SNS-a dok se ne donese odluka o ponudi Brisela.

- Saopštenje SNS o zameniku predsednika DS Bojanu Pajtiću doživljavamo isključivo kao pokušaj da se stvaranjem lažnih problema skrene pažnja javnosti sa stvarnih problema na koja SNS nema odgovor - poručuju iz DS.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vukašin

    7. april 2013 | 15:39

    Pajtić je pukao na idućim izborima on i DS su gotovi to je realnost.

  • Lea

    7. april 2013 | 16:30

    Knezevicu sta bi sa mlekom?

  • Pamet

    7. april 2013 | 14:33

    Bolje i za Srbiju i za Vojvodinu ako Vojvodina postane savezna republika (bez prava na otcjepljenje po svom ustavu).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA