DINKIĆ: Nije vreme za Pajtićevu deklaraciju!

Lider URS smatra da je najava da će Skupština Vojvodine doneti deklaraciju o autonomiji potpuno nepotrebna, u pogrešno vreme i predložio da se smire strasti

  • 5

U Novom Sadu predstavljen je novi Poverenik Ujedinjenih regiona Srbije za Vojvodinu Đorđe Đukić. On je obavljao dužnost pokrajinskog premijera od 2000. do 2004. godine, i nakon višegodišnjeg odsustva iz političkog života priključio se URS.

Đukić je istakao da se priključio URS jer neguju iste vrednosti za koje se on zalaže - za regionalizaciju i decentralizaciju, i prepoznaju potrebu za obezbeđivanje jednakih šansi za sve regione.

- Vojvodini je potrebna nova politika, zato što ona više nije razvijeni region. Kada sam vodio pokrajinsku Vladu, bili smo najrazvijeniji, danas smo nerazvijeni. Potrebna je politika koja će omogućiti dijalog, stabilan i pravičan budžet za Vojvodinu i URS se za to zalažu - izjavio je Đukić.

Lider URS Mlađan Dinkić rekao je da će cilj ove stranke biti razvoj Vojvodine, ne prazna formalna priča o autonomiji, već razgovor o suštini.

- Neprijatno me je iznenadila najava Bojana Pajtića da će Skupština Vojvodine doneti deklaraciju o autonomiji. Smatram da je takva rasprava potpuno nepotrebna i da se donosi u pogrešno vreme. Moj predlog je da se smire strasti, da se pokrene dijalog i da se od te deklaracije odustane. Ako ima problema, hajde da o njima razgovaramo, ali očito je da se radi o političkoj odluci - kazao je Dinkić.

On je dodao da bi trebalo da bude održan sastanak radne grupe za izradu Zakona o finansiranju Vojvodine.

- U Vojvodinu dolaze investicije kakve poslednjih pet godina, dok je na vlasti bio DS, nisu došle. Pokrajinska autonomija ne sme da bude poligon za međustranačke obračune od kojih građani Vojvodine imaju štetu, već mora da ima pravu sadržinu od koje će Vojvođani da imaju koristi - rekao je Dinkić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vukašin

    7. april 2013 | 19:17

    Pajtić očigledno pravi cirkus u dogovoru sa nekim spolja. Tako neodgovornim političarima nebi smelo da bude mesta na tako značajnoj funkciji. Odmah ga uhapsiti. Posebna priča je što DS uopšte više nema većinu u Vojvodini. On i ekipa oko njega je prava banda.

  • najprovokator

    7. april 2013 | 17:09

    hapsite državne neprijatelje

  • vukašin

    7. april 2013 | 19:28

    Ovo od Pajtića je toliko nisko i gadno da nemam reči. U ovom trenutku da udari na državu iznutra. Ko će poverovati da je to sam smislio? Očigledno da je dirigovano spolja. Dakle niko nam nije kriv što smo u ovakvoj situaciji. Na izborima se mora dobro meriti kome se daje glas. Obaška što on uopšte u Vojvodini nema većinsku podršku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA