Studenti, "Dveri" i SNP Naši ispred zgrade Vlade (FOTO)

Studenti više fakulteta Beogradskog univerziteta protestuju pod sloganom "Studenti za Kosovo - Ne kapitulacija", a njima su se pridružile pristalice pokreta "Dveri" i SNP Naši

  • 18

Nekoliko desetina studenata više fakulteta Beogradskog univerziteta postavila je jutros transparente i nekoliko šatora na uglu Nemanjine ulice i Ulice kneza Miloša, ispred ulaza u Vladu Srbije.

Njima su se pridružile pristalice pokreta "Dveri" i SNP Naši koje su došle nakon šetnje sa Trga republike gde već treći dan traju protesti zbog najavljenog sporazuma sa Prištinom. Kako je navedeno iz SNP Naši, okupljeni se neće razilaziti "dok ne bude sprečena kapitulacija Vlade Srbije".

Predstavnik "Dveri" Vladan Glišić poručio je državnom vrhu da poštuje Ustav u kome piše da je Kosovo deo Srbije.

Studenti su za 12 sati zakazali protest pod sloganom "Studenti za Kosovo - Ne kapitulacija" i najavili da od odluke Vlade Srbije vezane za potpisivanje sporazuma u Briselu zavisi da li će se protest nastaviti.

Prema rečima studenta Pravnog fakulteta Jelisavete Pavlović, jedne od organizatora protesta, očekuje se dolazak i studenata iz Novog Sada i sa Kosova.

Studenti su istakli tri zahteva koje vlada mora da ispuni, a to su - da pregovarački tim Beograda ne potpiše sporazum u Briselu, da se u što kraćem roku raspiše referendum na kojem bi se građani Srbije izjasnili da li pristaju na nezavisnost Kosova i Metohije u zamenu za datum za početak pregovora za ulazak u EU i vraćanje pregovora u okvir UN i Rezolucije SB 1244, rekla je Pavlović Tanjugu.

Vlada Srbije danas će, kako je najavljeno, održati vanrednu sednicu na kojoj će biti donet stav o dosadašnjem toku dijaloga Beograda i Prištine, posle čega će ga dostaviti visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milos

    8. april 2013 | 12:40

    To sigurno nisu studenti,studenti su na fakultetu,ovo su clanovi sns,dss,dveri.

  • Uros

    8. april 2013 | 11:45

    Umesto da uce, i spasu zemlju i drzavu u buducnosti, oni vrte zastavice kao nekad'. Sve se ponavlja, samo se sare na zastavicama menjaju. Juce trazili da su na budzetu da bi sta? Protestovali? Nikuda ovo ne vodi.

  • Daca

    8. april 2013 | 11:54

    Studenti, članovi SNS-a.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA