Predsednici opština sa severa Kosova traže zaštitu od Tačijevih pretnji

Predsednici SO Kosovska Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok - Ksenija Božović, Momčilo Gvozdić, Slavko Stevanović i Stevan Božović traže od komandanta Kfora i šefa misije Euleksa da se "jasno odrede prema pretnjama koje Hašim Tači upućuje Srbima sa severa pokrajine"

  • 4

Predsednici Skupština opština sa severa Kosova i Metohije uputili su pismo komandantu Kfora i šefu misije Euleksa na Kosovu u kome traže da se "jasno odrede prema pretnjama koje Hašim Tači upućuje Srbima sa severa pokrajine i u skladu sa svojm mandatom i Rezolucijom 12 44 SB UN osiguraju mir i bezbednost za sve građane na Kosovu i Metohiji".

Predsednici SO Kosovska Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok Ksenija Božović, Momčilo Gvozdić, Slavko Stevanović i Stevan Božović, ocenili su na zajedničkom sastanku da su ptretnje predstavnika vlasti iz Prištine preko medija učestale i odose se na tvrdnje da će "takozvane kosovske institucije uz pomoć međunarodnih misija nasilno uspostaviti vlast na teritoriji četiri opštine na severu pokrajine".

Oni su uputili i podršku državnom vrhu Srbije da očuva svoje institucije na Kosovu, zatražili da se pregovori vrate pod okrilje SB UN, i poručili da od Ustavnog suda očekuju da se konačno izjasni o ustavnosti i zakonitosti dosadašnjih sporazuma postignutih u Briselu i Uredbi donetim za njihovo sprovođenje i pozvali građane da ostanu mirni i ne nasedaju na provokacije.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA