Vučić: Što pre naći dugoročno rešenje za Kosovo!

- Za nas je bolje da se rešenja nađu što pre, da ne taktiziramo i ne odugovlačimo, kao i da istovremeno sačuvamo naše nacionalne interese - rekao je vicepremijer

  • 0

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je nakon sastanka sa poslanicima nemačkog i francuskog parlamenta rekao da je za Srbiju važno da što pre nađe dugoročno rešenje za odnose sa Prištinom.

- Za nas je bolje da se rešenja nađu što pre, da ne taktiziramo i ne odugovlačimo, kao i da istovremeno sačuvamo naše nacionalne interese i da se naš narod na Kosovu i Metohiji oseća sigurno i bezbedno - precizirao je Vučić.

Vučić je poručio da politika Srbije nije i neće biti politika prošlosti, nego politika budućnosti, da će Srbija nastaviti svoj put ka EU i da razume sve obaveze ne samo u dijalogu Beograda i Prištine, nego i u drugim oblastima.

Kako je istakao Vučić, od Nemačke i Francuske očekuje da pomognu Srbiji na putu ka Evropskoj uniji, posebno kada je reč o dijalogu, uprkos zamerkama na račun naše zemlje, o kojima su ga obavestili i kojih, kako je rekao, nije bilo malo.

Vučić je još jednom ukazao svojim sagovornicima da Srbija ne može da potpiše nešto što ne može da sprovede, ali da je posvećena pronalaženju rešenja i da će u svakom slučaju nastaviti svoj evropski put.

Delegacija nemačkog Bundestaga i francuske Nacionalne skupštine u kojoj su članovi odbora za evropske poslove dva parlamenta, razgovaraće sa srpskim zvaničnicima o približavanju Srbije Evropskoj uniji i dijalogu Beograda i Prištine.

Delegaciju Odbora Bundestaga za evropske poslove predvodi predsednik tog Odbora Gunter Krihbaum iz vladajuće koalicije CDU/CSU nemačke kancelarke Angele Merkel, a ostali članovi su Ditmar Nitan (Socijaldemokratska partija), Manuel Zaracin i Mariluiz Bek (Savez '90/Zeleni).

Na čelu Delegacije Odbora francuske skupštine za evropske poslove je predsednica Odbora Danijel Oroa (Grupa ekologa), a u delegaciji su i Kristof Kareš (vladajuća Socijalistička partija) i Mišel Erbijon (Unija za narodni pokret).

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA